iulie 13, 2024

Câți pași este indicat să faci într-o zi

sursa foto: pixabay

Mersul pe jos poate îmbunătăți atenția, poate stimula nivelul de creativitate și poate crește conștientizarea de sine. Mersul pe jos poate diminua riscul de apariție a afecțiunilor cronice, cum ar fi demența și anumite tipuri de cancer. În unele cazuri, ajută la ameliorarea problemelor de sănătate, cum ar fi diabetul de tip 2.

Exercițiile fizice pot sprijini sistemul imunitar și pot stimula sănătatea mintală. Beneficiile mersului pe jos includ simplitatea și accesibilitatea. Acesta este un exercițiu practic și simplu, indiferent de vârstă.

Când te întrebi câți pași este indicat să faci într-o zi, ia în calcul că atunci când mergi cel puțin 3967 de pași pe zi, îți poți scădea riscul de deces din orice cauză. Dacă faci 2337 de pași pe zi poți diminua riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare. Aproximativ 8900 de pași pe zi pot încetini ratele de declin cognitiv. Totodată, pot scădea ritmul de pierdere a volumului creierului la persoanele cu un risc ridicat.

Există mulți experți care recomandă să mergi 10000 de pași zilnic, potrivit Newsweek. Ideal ar fi să atingi 20000 de pași zilnic. Însă, nu se recomandă să-ți stabilești această limită. În cazul în care ai un program încărcat, poate fi dificil să o atingi. În timp, acest aspect te poate demoraliza.

De asemenea, riscul de mortalitate indiferent de cauză și probabilitatea de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare nu se îmbunătățesc dacă parcurgi numai 7500-8500 de pași. Mersul a aproximativ 4400 de pași poate determina o reducere a ratei moralității la femei dacă îl menții pe termen lung.

Câți pași este indicat să faci într-o zi

În general, specialiștii recomandă să faci cât mai mulți pași pe durata unei zile. Este de preferat să mergi cel puțin 7000 de pași pe zi. Dacă nu reușești de la început să atingi acest obiectiv, crește numărul de pași zilnic cu aproximativ 1000.

Chiar dacă mergi pe jos un număr diferit de pași pe zi, acesta poate corespunde cu un impact mai mare asupra sănătății. Asigură șanse mai reduse de a muri din orice cauză, dar mai ales de afecțiune cronice, conform USA Today News.

Dacă te întrebi câți pași este indicat să faci într-o zi, gândește-te că nu ai neapărată nevoie să te concentrezi pe numărul de pași pe care îi parcurgi zilnic. Contează mai mult să te asiguri că faci pauză pentru a întrerupe timpul de stat pe scaun. Când stai zilnic mai multe ore pe scaun, acest stil de viață sedentar poate crește riscul de a dezvolta o serie de probleme de sănătate.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.