iunie 22, 2024

Principalele beneficii ale antrenamentului cu greutăți la femei

sursa foto: pixabay

Multe femei sunt interesate de antrenamentul cu greutăți pentru că își doresc să devină mai puternice, să facă exerciții cardio și să slăbească. Ele merg la sală pentru asta, apelează la sfaturile unui antrenor bun și astfel reușesc să obțină rezultate excelente și să-și schimbe viața. Care sunt beneficiile antrenamentului cu greutăți la femei?

Tonifierea musculaturii corpului și dobândirea de forță musculară

Creșterea masei musculare este un mare beneficiu al acestui antrenament. Femeile care au musculatura slabă își doresc să aibă mai multă forță, o masă musculară mai bine definită și cât mai puțină grăsime corporală. Specialiștii în nutriție recomandă o alimentație adecvată creșterii masei musculare, care să conțină proteine și carbohidrați. Ei sugerează consumul de cereale integrale, de orez brun și paste pentru a acoperi deficitul de carbohidrați (care oferă mai multă energie corpului).

Prin antrenamentul cu greutăți, femeile vor obține mai multă forță musculară și astfel vor realiza mai ușor anumite activități de zi cu zi. Pe măsură ce vor exersa, ele vor avea mai multă rezistență și practic vor fi într-o formă fizică mai bună.

Rămâi activ – Exerciții simple pentru flexibilitatea corpului

Eliminarea stresului

Femeile care fac antrenamente cu greutăți cu siguranță vor scăpa de stres, pentru că vor fi reduși hormonii de stres, iar în corp ele vor simți o stare de liniște și pace. Acest antrenament este o metodă excelentă de diminuare a stresului și a frustărilor acumulate în timp.

Deja se știe că persoanele stresate au tendința de a lovi ceva, de a ridica haltere sau de a face box pentru a scăpa de tensiune, nervi, supărare.

Distracție

Antrenamentul cu greutăți nu este deloc plictisitor ca în cazul mișcării pe banda de alergare, el este chiar distractiv. Fiecare sesiune de antrenament poate fi oarecum diferită, prin schimbarea greutăților și a exercițiilor.

Arderea de calorii și de grăsimi

Un beneficiu oferit de antrenamentul cu greutăți este și acela de a arde mai multe calorii și grăsimi, decât în cazul altor tipuri de antrenamente de fitness mai simple. Prin exerciții cu greutăți se ard grăsimile, acestea devin sursă de combustibil în organism.

Exerciții pentru durerile de gât, umeri și spate

Specialiștii spun că acest antrenament stimulează metabolismul și deci și asta va ajuta la reducerea stratului de țesut adipos.

Întărirea sistemului osos

Prin antrenamentul cu greutăți crește densitatea osoasă, iar sistemul osos devine mult mai rezistent.  Pentru asta este importantă și alimentația bogată în calciu și vitamina D, care va face oasele să fie mai puternice.

Citește și:  De ce este important antrenamentul cu greutăți la persoanele în vârstă? – Sportul previne osteoporoza

După cum se știe, odată cu îmbătrânirea organismului în corp apare o pierdere a densității osoase și crește riscul de osteoporoză, care va scădea calitatea vieții. Acele femei care au deja aceste probleme de sănătate nu trebuie să facă exerciții cu greutăți intense și nici în mod frecvent, pentru că ele vor solicita prea mult celulele sistemului osos, iar asta le va provoca dureri de genunchi, de spate, de șold.

Creșterea stimei de sine și a încrederii în forțele proprii

Femeile reușesc prin antrenament să aibă mai multă încredere în ele, pentru că ridicarea de greutăți este ceva impresionant și deci are un impact major și asupra stimei de sine. Ele se vor antrena în mod regulat și asta le va oferi satisfacție, vor fi mândre de ceea ce au realizat.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.