septembrie 15, 2024

Exerciții pentru durerile de gât, umeri și spate

sursa foto: pixabay

Durerile de spate și durerile de umeri pot fi uneori suficient de intense încât apare necesitatea unui control medical. Când vine vorba despre tensiunea acumulată la gât și umeri apare acea senzație de durere care este greu de suportat.

Cu ajutorul unor exerciții pentru durerile de gât, umeri și spate, putem înlocui o sesiune de masaj în aceste zone și putem obține următoarele beneficii:

  • Îndepărtăm tensiunea din musculatura acestor zone – gât, umeri, spate
  • Îmbunătățim postura corpului
  • Creștem mobilitatea și flexibilitatea
  • Stimulăm circulația sângelui în aceste zone.

Află în acest articol care sunt principalele exerciții de stretching recomandate pentru durerile de gât, umeri și spate:

Ceaiul care îmbunătățește digestia și întărește sistemul imunitar

Exercițiul 1 – Întinderi laterale ale gâtului

Ții capul cu palma dreaptă, în zona urechii stângi și duci ușor capul spre dreapta astfel încât bărbia să fie peste umăr, în dreptul acestuia, dar să fie paralelă cu solul. Apoi împingi bărbia în jos peste umăr și menții această poziție o perioadă de timp de 30 de secunde. După ce revii la poziția inițială, trebuie să repeți exercițiul în mod asemănător dar pe cealaltă parte. Acest exercițiu se repetă de 3 ori pe fiecare parte, spre stânga și spre dreapta.

În general un astfel de exercițiu se face cu ajutorul unui medic terapeut, mai ales când durerile de gât și de spate sunt intense. Oamenii au aceste dureri pentru că ridică des din umeri, fac mișcări repetitive cu umerii și astfel această zonă, respectiv musculatura de aici este suprasolicitată.

Specialiștii terapeuți recomandă acest exercițiu și sugerează oamenilor să execute corect exercițiul, iar dacă observă că durerea nu dispare, îi sfătuiesc să meargă la spital pentru un control medical. Dacă această tehnică nu este realizată corect există riscul ca durerile să se înrăutățească. Cu ajutorul unui terapeut sau al unui instructor poți învăța corect această tehnică.

Ce boli poate ascunde pofta de alimente picante

Exercițiul 2 – Întinderi ale umerilor

Trebuie să aduci ambele brațe în față, cotul stâng să fie deasupra cotului drept, iar palmele să fie îndreptate spre tavan. Ții coatele astfel încât palmele să se întâlnească. Printr-o mișcare lentă pui fiecare mână pe umărul opus, iar bărbia o duci ușor spre piept. Poziția se menține timp de 30 de secunde pentru fiecare parte. La acest exercițiu coatele se țin ridicate astfel încât brațele superioare să fie paralele cu solul. Indicat este ca exercițiul să fie repetat de câteva ori.

Exercițiul 3 – Întinderi ale părții superioare a spatelui

Prin acest exercițiu se acționează asupra mușchilor trapez superior și pe părțile laterale ale gâtului. Trebuie să stai așezat pe un scaun cu spătar sau să stai jos pe o saltea de gimnastică. Ții spatele drept, apoi îndoi brațele din coate, astfel încât să ajungi cu palmele în zona de la spatele capului, deasupra gâtului. Apoi duci bărbia în piept încet. Menții această poziție o perioadă de timp de 30 de secunde. Revii la poziția inițială și relaxezi mâinile. Repeți exercițiul de 3 ori.

Exercițiul 4 – Coborârea spatelui

Trebuie să stai în picioare cu spatele lipit de un perete. Cobori încet spatele îndoind genunchii astfel încât să faci un unghi de 90 de grade. Menții poziția timp de 10 secunde apoi revii la poziția inițială. Exercițiul se repetă de 10 ori.

Exercițiul 5 – Întinderi ale spatelui

Stai pe un scaun, ții spatele drept, ridici mâna dreaptă și o duci spre spate, peste cap, îndoi cotul și atingi cu palma partea superioară a spatelui. Mâna stângă o pui pe cotul drept și apoi tragi ușor cu ea brațul drept spre partea stângă. Îndoi corpul spre stânga, dar nu te apleci înainte sau înapoi. Menții această poziție timp de 20-30 de secunde. Apoi repeți exercițiul pe cealaltă parte.

Exercițiul 6 – Poziția Superman

Stai întins pe o saltea de gimnastică, pe burtă și întinzi ambele brațe în față. Trebuie să ridici mâinile și picioarele simultan de la sol, să ții capul și brațele drepte. Menții poziția timp de 2 secunde, apoi revii la poziția inițială și te relaxezi puțin. Repeți exercițiul de 8-10 ori.

Exercițiul 7 – Rotiri de trunchi

Trebuie să stai pe un scaun, iar picioarele să le ții pe sol. Rotești corpul spre dreapta, iar mâinile le ții ridicate, cu palmele la ceafă. Duci palma stângă pe genunchiul drept, respectiv palma dreaptă pe genunchiul stâng. Menții poziția timp de 10 secunde. Faci răsuciri spre stânga și spre dreapta. Repeți exercițiul de 3-5 ori.

Exercițiul 8 – Întinderi ale pieptului

Ridici brațele astfel încât să ajungi cu degetele palmelor pe umeri. Trebuie să ai degetele de la palma dreaptă pe umărul drept și degetele de la palma stângă pe umărul stâng. Coatele le tragi puțin înapoi până în momentul în care simți că a realizat o ușoară mișcare de întindere a spatelui. Această poziție se menține timp de 5-8 secunde, apoi se trag ușor coatele înainte pentru a le aduce paralele în fața corpului. Și această poziție se menține 5-8 secunde. Exercițiul se repetă de 3 ori.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.