aprilie 24, 2024

Beneficiile cătinei pentru sănătate – ce afecțiuni pot fi tratate

sursa foto: pixabay

Fructele arbustului de catina au devenit mai cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc abia in ultimii ani, desi existenta acestui arbust este una foarte indepartata. Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au descoperit proprietatile curative pe care le are catina, care poate fi folosita pentru tratarea a numeroase si diferite afectiuni.

Micile fructe de culoare galben-portocaliu au un continut foarte mare de nutrienti, vitamine si minerale, motiv pentru care atat fructele de catina, cat si preparate obtinute din acestea se folosesc in diferite tratamente sau pentru sustinerea sistemului imunitar, mai ales ca se poate obtine o cantitate cuprinsa intre 400 si 800 mg de vitamina C din aproximativ 100 ml de suc de catina.

Ce afectiuni pot fi tratate cu ajutorul fructelor de catina?

Fructele de catina sunt folosite, in special, in industria farmaceutica si in cea alimentara, astfel ca acestea pot fi gasite sub forma de suc, sirop, ceai, ulei, decoct. Acest lucru demonstreaza numeroasele indicatii terapeutice pe care le are acest fruct minune, cunoscut si ca „ginsengul romanesc”.

Catina este folosita cel mai des pentru sustinerea si intarirea sistemului imunitar, dar si in tratarea unor afectiuni comune, cum sunt racelile si virozele respiratorii. In plus, problemele de sanatate in care s-a demonstrat efectul curativ al catinei sunt si:

  • afectiuni ale pielii: eruptii cutanate, eczeme, pojar, urticarie, dermatoze;
  • afectiuni endocrine;
  • afectiuni hepatice;
  • afectiuni digestive, gastroduodenale, ulcer gastric;
  • afectiuni oculare;
  • afectiuni cardiace, cum ar fi arteroscleroza;
  • afectiuni psihice si psihologice: stres, anxietate, depresie, surmenaj, stari letargice.

Ce beneficii are catina?

Prin urmare, printre cele mai importante beneficii pe care le are consumul de catina, sub diferite forme, se afla sustinerea sistemului imunitar, protejarea sanatatii inimii, imbunatatirea functionarii sistemului digestiv, ameliorarea problemelor pielii si a simptomelor racelilor.

Tocmai de aceea, unele preparate cu catina pot fi administrate chiar si copiilor, in acest caz fiind necesar sa se acorde o atentie deosebita cantitatii oferite.

In concluzie, toti cei care doresc sa isi imbunatateasca starea generala de sanatate pot consuma suc de catina sau orice alt preparat care este pe gustul lor.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.