iunie 22, 2024

România este noua Lombardia. Avertismentul lui Valeriu Gheorghiță

sursa foto: digi24

România este în scenariul în care anul trecut era regiunea Lombardia, regiunea din Italia, a spus, joi, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), col. dr. Valeriu Ghoerghiță.

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat, joi, cât de departe este România de acum, cu mii de cazuri de COVID-19 zilnice și mii de pacienți care așteaptă în ambulanțe sau în UPU un pat de terapie intensivă. El a spus că România e deja acolo.

Ce este “Degetul COVID”? Efectul secundar care a atras atenţia cercetătorilor

„Mi-e teamă că deja suntem în acest scenariu (în care anul trecut era Italia – n.r.). Este cât se poate de evident că spitalele și unitățile de primiri urgență sunt asaltate. Sunt copleșite în momentul de față de pacienți diagnosticați cu COVID-19, lăsând de o parte celelalte categorii de boli, urgențele, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă în fiecare zi și care generează victime care au nevoie de asistență medicală”, a spus Gheorghiță.

Acesta afirmă că situația este „extrem de complicată”, pentru că valul 4 este foarte agresiv.

Președintele CNCAV, colonel dr. Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat, joi, cu doza 3 de vaccin la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, din Capitală.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.