iunie 22, 2024

Premieră în lumea occidentală: Cum intenționează Austria să impună vaccinarea obligatorie

sursa foto: pixabay

Guvernul austriac a dezvăluit cum intenționează să impună vaccinarea anti-Covid obligatorie cetățenilor săi, o premieră în lumea occidentală, relatează Bloomberg.

Austriecii care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 vor putea fi amendați cu sume ce pot ajunge până la 3.600 de euro după ce vaccinarea obligatorie a coronavirusului va intra în vigoare din luna februarie a anului viitor.

Penalitățile fac parte din mutarea dramatică a autorităților austriece de a încerca să îmbunătățească rata de vaccinare în contextul în care se confruntă cu un nou val grav al pandemiei care a dus la impunerea unui nou lockdown general ce a intrat în vigoare de luni, relatează Bloomberg

În primă instanță autoritățile austriece le vor oferi o programare persoanelor nevaccinate. Dacă acestea resping oferta ele vor fi amendate, potrivit planurilor de implementare a măsurii.

Pfizer se laudă că vaccinul său oferă protecție îndelungată pentru copiii de 12-15 ani

Austria este prima țară occidentală care a impus vaccinarea anti-Covid obligatorie și una din primele din lume care a apelat la această măsură radicală.

Amenzi pentru nevaccinați

Ea are una dintre cele mai scăzute rate ale vaccinării împotriva coronavirusului din regiune, aproximativ 65% din populație fiind inoculată cu schema completă a unui vaccin anti-Covid, fiind totodată una dintre cele mai grav afectate de noul val pandemic ce a cuprins Europa.

Austriecii care vor refuza să se inoculeze cu a treia doză „booster” vor fi de asemenea amendați, potrivit ministrului pentru Constituție Karoline Edtstadler. În cazul lor amenzile vor ajunge la 1.500 de euro.

Deocamdată nu este clar cât de des vor putea fi aplicate aceste amenzi.

„Planul nu este doar ca oamenii să primească prima doză ci să ajungă la imunizarea completă”, a declarat Edtstadler pentru radiodifuzorul de stat ORF.

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă sâmbătă, la Viena, pentru a protesta față de noul lockdown și introducerea vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului.

Politicienii din Germania învecinată, la rândul ei grav afectată de această nouă recrudescență a coronavirusului, discută la rândul lor adoptarea acestei măsuri, în pofida atenționării venite din partea ONU privind respectarea drepturilor omului.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.