iunie 21, 2024

Ministrul Sănătății: ‘Să fim mai puțin combativi în a produce această schismă între vaccinați și nevaccinați’

sursa foto: pixabay

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, afirmă că vaccinul, chiar dacă are efect redus asupra răspândirii tulpinii Omicron a coronaviruslui, s-a dovedit eficient în prevenirea cazurilor grave. Ministrul rămâne la părerea că vaccinare trebuie să fie un act voluntar și condamnă atitudinile combative în promovarea vaccinării obligatorii sau, din contră, împotriva vaccinării.

„Vaccinarea oprește în mică oprește în mică măsură transmiterea, dar pe de altă parte datele pe care le avem în România arată că persoanele vaccinate cu o formă gravă de boală sunt într-o proporție de 8 la 10, adică 8 persoane din 10 cu o formă gravă de boală sunt nevaccinate. Lucrul acesta pledează în favoarea continuării vaccinării și în această perioadă.

Sunt două lucruri diferite. Oamenii trebuia să aibă vaccinul la dispoziție, trebuie să aibă un pachet de informații la dispoziție, să ia decizii în cunoștință de cauză. Pe parcursul acestei pandemii, societatea a scos la iveală un lucru: intoleranța, care s-a remarcat prin două atitudini. Fie o atitudine extremă provaccinare, era promovată obligativitatea, forțarea. Și atitudinea inversă, de negare a utilității vaccinării. Chiar era la modă să nu te vaccinezi. Nici chestiunea asta nu este în regulă, pentru că sunt persoane în vârstă, cu diverse afecțiuni cronice, care poate au ascultat de aceste opinii și din păcate au făcut forme complicate sau au murit. Trebuie să fim echilibrați, să fim mai puțin polemici, mai puțin combativi în a produce această schismă între vaccinați și nevaccinați”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.