iunie 21, 2024

Alexandru Rafila surprinde: Românii care au făcut COVID ar fi de patru ori mai mulți decât în statisticile oficiale

sursa foto: digi24

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, după părerea sa, în România peste 10 milioane de oameni au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2, mai ales că acum este în circulaţie o tulpină extrem de transmisibilă.

Întrebat, duminică seara, la Antena 3, câţi români au avut COVID-19, Alexandru Rafila a declarat că peste 10 milioane de români au trecut prin această boală.

„Cu siguranţă au făcut 10 milioane de persoane COVID, eu cred că au făcut şi mai mult de 10 milioane, pentru că discutăm de o tulpină extrem de transmisibilă pe de-o parte şi la care simptomatologia pentru mulţi dintre cei care se îmbolnăvesc este foarte redusă”, a afirmat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a explicat că avem oficial peste două milioane de români cu COVID-19, iar factorul de multiplicare este cinci.

“Noi avem peste 2 milioane de persoane care au fost diagnosticate. Cel mai mic factor de multiplicare este cinci. Deci cel puţin 10 milioane de persoane au trecut prin infecţie. Sigur, sunt unii vaccinaţi care au trecut prin boală, aşa cum se întâmplă acum, în valul Omicron, dar sigur, memoria imunitară este probabil la majoritatea cetăţenilor din România”, a declarat Rafila.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.