februarie 29, 2024

Grecia relaxează restricțiile – Fără mască în spațiile deschise

sursa foto: pixabay

Grecia va elimina de sâmbătă uzul obligatoriu al măştilor sanitare în spaţiile deschise şi va permite ocuparea deplină a locurilor în mijloacele de transport public, relatează miercuri EFE.

Utilizarea obligatorie a măştilor în exterior a fost impusă în decembrie ca urmare a răspândirii necontrolate a variantei Omicron în ţară.

Totuşi, protecţia facială rămâne obligatorie în exterior atunci când există aglomeraţii, precum şi în spaţiile închise, cu excepţia restaurantelor.

Numărul contagierilor în Grecia a rămas la acelaşi nivel de peste două săptămâni, cu aproximativ 17.000 de cazuri pe zi, iar cel al spitalizărilor a scăzut considerabil.

Potrivit Organismului naţional de sănătate publică (EODY), aproximativ 408 de persoane sunt în continuare intubate în spitalele din Grecia, cu aproape o sută mai puţin decât în urmă cu două săptămâni.

De asemenea, în ultimele zile decesele asociate COVID-19 au scăzut la 60 pe zi, în condiţiile în care la începutul lunii februarie media zilnică era de 100, la o populaţie de 10,7 milioane de locuitori.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.