aprilie 24, 2024

Beneficiile serumurilor pentru ten

sursa foto: pixabay

Serurile pentru față sunt printre cele mai îndrăgite produse de skincare, dar și cele care creează cea mai mare confuzie în rândul utilizatorilor, la nivel de integrare în rutina zilnică. Totuși, odată ce ai învățat să le aplici corect și odată ce le-ai inclus în rutina ta de îngrijire a feței, îți va fi imposibil să te mai desparți de ele, grație multiplelor beneficii pe care le aduc pielii.

Ce sunt serurile pentru ten?

Serurile pentru ten sunt produse de îngrijire, cu o vâscozitate scăzută și o concentrație ridicată de ingrediente active, care se remarcă printr-o penetrabilitate crescută în piele. Eficiența unui ser hidratant pentru față este dată de prezența unui număr mai mare de molecule active în compoziție, care pot pătrunde în piele, pentru a oferi o mai bună absorbție a substanțelor active.

Beneficiile serumurilor pentru ten

Serumurile sunt o parte importantă dintr-un ritual de îngrijire a pielii, atât pentru un ten sănătos, cât și pentru unul reactiv, cu probleme. Iată 5 dintre beneficiile pe care acestea le oferă:

● Absorbție ridicată

Grație compoziției lor, alcătuită din molecule mici, serurile pot pătrunde în profunzimea pielii, pentru a oferi rapid substanțele active de care acesta are nevoie. Tocmai de aceea ele sunt primele produse care se aplică după curățarea pielii, urmând ca apoi să se folosească o cremă, cu rol de hidratare.

● Eficiență sporită

Datorită concentrației ridicate de ingrediente active, serurile au o eficiență crescută în îngrijirea pielii, oferind rezultate vizibile de-a lungul utilizării.

● Formulă ușoară

Serurile sunt ușor absorbite în piele, fără să creeze senzația neplăcută de ten gras.

● Protejează pielea

În funcție de ingredientele active pe care le conțin, serurile protejează pielea împotriva radicalilor liberi și a factorilor iritanți.

● Ameliorează diferite probleme ale pielii

Un alt beneficiu important al serurilor constă în ameliorarea anumitor probleme ale tenului, precum sunt petele pigmentare, semnele post-acneice sau acneea.

Care sunt tipurile de seruri pentru față?

Trucurile de frumusețe ale Romaniței Iovan! La 57 de ani, celebra creatoare e impecabilă

Există mai multe tipuri de seruri pentru față care se adresează anumitor probleme ale tenului, după cum urmează:

● Seruri pentru hidratare

Atunci când vine vorba despre hidratare, una dintre cele mai bune alegeri este acidul hialuronic. Poți utiliza un ser de hidratare cu acid hialuronic RNW, care conține 5 tipuri de acid hialuronic cu diferite mase moleculare, ce ajută la hidratarea pielii uscate și sensibile.

● Seruri pentru tenul acneic

Tenul acneic are nevoie de seruri cu 4-Terpineol, acid salicilic, acid azelaic, retinoizi, niacinamide și Centella asiatică. RNW Terpineol este un ser cu o textură ușoară, potrivit pentru îngrijirea tenului predispus la apariția coșurilor, care se poate utiliza și în sarcină și alăptare. Acest ser antiacneic ajută la regenerarea pielii și la înlăturarea bacteriilor și a ciupercilor de la nivelul ei.

● Seruri pentru tenul sensibil

Persoanele cu ten sensibil pot beneficia de un ser pentru față cu acid hialuronic dacă își doresc o hidratare a pielii în profunzime, sau cu Centella Asiatică, plantă cu excelente proprietăți calmante. Se pot utiliza, de asemenea, serurile cu niacinamide, Aloe Vera si ceramide.

● Seruri împotriva radicalilor liberi

Pentru a proteja pielea împotriva radicalilor se poate folosi un ser cu vitamina C pentru ten – C Vitamin de la Aprive – care captează substanțele oxidante și radicalii liberi din piele, în timp ce susține sinteza colagenului și hidratează pielea. Serul conține 2 tipuri stabile de vitamina C în concentrație ridicată, alături de vitamina E și acid ferulic, prin care redă luminozitatea pielii, putând fi utilizat și pentru estomparea petelor pigmentare.

● Seruri pentru hiperpigmentare

Formula ideală a unui ser pentru pete pigmentare trebuie să conțină niacinamide, acid tranexamic, acid mandelic, retinozi, vitamina C, acid kojic sau acid mandelic. Cu un Ser Niacinamide RNW pot fi estompate petele pigmentare, dar și urmele lăsate de coșuri.

● Seruri anti-aging

Ingredientele din compoziția unor seruri antirid încurajează regenerarea celulară și stimulează producția de colagen. Ceramide Plus este un serum conceput pe bază de 5 tipuri de ceramide și adenozină, prin care stimulează regenerarea celulară, hidratează pielea și repară tenul îmbătrânit.

Un alt ser eficient în reducerea ridurilor este Adenosine Plus Serum. Acesta conține adenozină, extract de hamamelis și extract de anghinare, grație cărora oferă un efect instant de lifting. Se recomandă folosirea produsului pentru a îmbunătăți fermitatea pielii, dar și pentru a hidrata și a stimula producerea de elastină și colagen.

De ce să folosești seruri pentru față?

Serurile pentru față sunt recomandate datorită conținutului ridicat de ingrediente active, care sunt absorbite rapid în piele, pentru a oferi rezultate vizibile. Există o varietate de seruri, concepute pentru a ameliora diferitele probleme ale pielii cu care te poți confrunta, precum serul pentru ten gras, seruri pentru coșuri sau seruri pentru reducerea petelor pigmentare.

În plus, aceste produse sunt ușor de utilizat, reprezentând o modalitate simplă prin care poți oferi pielii tale ingredientele de care are nevoie.

Cum se folosesc serurile faciale?

Fie că folosești acid hialuronic RNW, 4-Terpineol RNW împotriva coșurilor sau serul RNW cu niacinamide, acestea se aplică precum o bază, după curățarea tenului. Peste ser se aplică crema, produsul cu SPF și machiajul.

Ce serum pentru față să alegi?

Alege serul pentru față în funcție de particularitățile tenului tău. Astfel, dacă ai un ten acneic, folosește un ser cu 4-terpineol, acid salicilic, acid azelaic, Centella asiatică, retinoizi sau probiotice. Un astfel de produs este serul pentru ten acneic 4-Terpineol Ser.

În cazul în care te confrunți cu petele pigmentare, alege seruri cu acid azelaic, acid tranexamic, vitamina C, hidroquinona, retinoizi, acizi AHA sau licorice root. Serul cu niacinamide RNW îți va fi de ajutor în estomparea hiperpigmentării.

Împotriva îmbătrânirii caută seruri pentru față cu ceramide, peptide, Adenosine, acid lactic, acid hialuronic și retinozi, în timp ce pentru tenul iritat sunt recomandate Centella asiatică, bisabololul, ceramidele, acidul azelaic, niacinamidele, 4-Terpineol și Aloe Vera.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.