mai 21, 2024

De ce persoanele tinere pot avea mai multe riduri ca persoanele vârstnice? Un medic estetician prezintă principalele cauze

surda foto: elos.ro

Prof. univ. dr. Ana-Maria Oproiu, medic primar de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă şi şeful Secţiei de Chirurgie Plastică la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, afirmă că sunt multe persoane tinere care au mai multe riduri decât cele vârstnice. Cauzele apariţiei ridurilor la tineri sunt fumatul, alcoolul, lipsa de odihnă sau chiar expunerea la soare.

”Persoanele tinere pot avea mai multe riduri decât persoanele vârstnice”, a subliniat prof. univ. dr. Ana-Maria Oproiu, la Medika TV, joi seară.

Principala cauză a apariţiei ridurilor la tineri este fumatul, a spus medicul.

”Fumatul, odihna necorespunzătoare, consumul de alcool. Discutăm de pacienţi în general, nu doar de fete sau băieţi. Apoi expunerile la soare, soarele afectează hialuronicul din piele şi atunci apar ridurile. Există riduri de expresie care sunt la nivelul frunţii şi ochilor şi ridurile care se produc odată cu trecerea anilor, prin pierderile de volum şi modificările de volum. Unele sunt riduri dinamice şi altele sunt statice”, a precizat Ana-Maria Oproiu.

De asemenea, Oproiu a subliniat că toxina se foloseşte pentru ridurile dinamice, pentru îndreptarea ridurilor şi nu pentru ridurile statice.

”Toxina se foloseşte pentru ridurile dinamice, pentru tot ce înseamnă mimica feţei. Exista în trecut mitul că dacă nu îţi mai faci toxină o să îţi cadă faţa. Nu, nu o să îţi cadă faţa, dar o să revină la forma de dinainte de a face toxina. Şi dacă timp de un an ai fost cu faţa perfect întinsă şi acum încep să apară ridurile, toată lumea o să spună că ai îmbătrânit”, a adăugat Oproiu.

De asemenea, medicul a precizat că ridurile pot apărea şi după expunerea îndelungată la frig, precum şi la cei care fac foarte mult sport.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.