mai 21, 2024

Uitați de parfumuri în sticle! Apar pastilele care ne parfumează corpul

sursa foto: pixabay

Cercetătorii turci, coordonați de Dr. Gulshan Gedik, remodelează industria parfumurilor cu o inovație revoluționară. Echipa sa lucrează la realizarea de parfumuri comestibile realizate din trandafiri cultivați local. Noile parfumuri vin sub formă de capsule, ca niște suplimente alimentare pe bază de plante obișnuite.

Uleiul de trandafir extras din aceste flori este un ingredient căutat în industria parfumurilor și a cosmeticelor datorită mirosului său bogat și proprietăților de persistență. Pentru a valorifica întregul potențial al trandafirilor locali, cum ar fi soiul Edirne, cercetătorii lucrează pentru a dezvolta produse farmaceutice, cu scopul de a crea forme solide de dozare a parfumului comestibil. Grija echipei de cercetare este de a cea o formulă ecologică, aliniată principiilor obținerii unui produs de frumusețe curat, punând accent pe durabilitate, pe valorificarea și conservarea resurselor naturale.

Inspirație de la capsulele cu usturoi

Echipa de cercetare condusă de Dr. Gulshan Gedik s-a inspirat în crearea parfumului solid comestibil din flori de trandafir, care se înghite, din capsulele cu usturoi, suplimente alimentare cunoscute și consumate la scară largă. Oricine a luat capsule cu usturoi a observat, pe lângă beneficiile aduse sănătății, și un efect secundar mai puțin plăcut: mirosul. Corpul oamenilor care consumă aceste capsule miroase a usturoi. Pe același efect se bazează și Dr. Gulshan Gedik, scrie retetesivedete.ro.

Inspirați de modul în care se difuzează în corp, eliminându-se odată cu transpirația și procesele fiziologice, aroma usturoiului din suplimentele alimentare, cercetătorii turci au descoperit același efect și în cazul florilor de trandafir Edirne. Cum capsulele sunt deja în faza de testare, oamenii de știință spun că, consumând zilnic patru capsule din noul parfum comestibil, corpul utilizatorilor începe să miroasă a trandafiri.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.