iulie 12, 2024

Băutura care te ajută să te energizezi după toată mâncarea de sărbători: Curăță organismul de toxine

sursa foto: pixabay

În cazul în care vă doriţi să fiţi din nou plini de energie după perioada sărbătorilor, însă simţiţi cum oboseala vă copleşeşte, este cazul să vă gânditi serios să alegeţi să vă detoxifiaţi organismului.

”Încercăm să mâncăm mai mult crud, deci fără arsură, fără grăsimi. Deci, fibre, proteine uşor de digerat, cum ar fi un pui, un peşte. Şi cam atât până când măcar greutatea şi tranzitul intestinal revin la valorile dinaintea sărbătorilor.” a explicat la Digi 24 Cristian Mărgărit, consultant în nutriţie şi fitness.

Curăţându-vă corpul de toxine, va veţi simţi pline de vitalitate şi, cel mai important, va veţi creşte imunitatea, prevenind şi apariţia unor boli precum cele de stomac sau chiar cancerul de colon.

Limonada

Lămâile conţin acid ascorbic, foarte important în procesul de curăţare. Cunoscute de asemenea, pentru suc, lămâile se consumă adesea sub formă de limonadă.

Pentru purificare este însă nevoie de câteva ingrediente în plus. Se amestecă 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors, 2 linguri de sirop de arţar pur şi o zecime de linguriţă de piper roşu în 8 linguri de apă purificată. Se recomandă să beţi 6-8 pahare pe zi din această băutură şi să nu mâncaţi nimic în zilele în care folosiţi aceste reţete pentru detoxifierea organismului.

Nici dietele sau curele cu sucuri pentru detoxifiere nu trebuie să dureze mai mult de câteva zile, spun medicii.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.