octombrie 24, 2024

ALERTĂ Virusul care ‘umflă creierul’ face o nouă victimă

sursa foto: pixabay

Un nou caz de infecție cu virusul Nipah a fost confirmat în statul Kerala din India. Un băiat de 14 ani a murit după ce a luat virusul. Acesta a suferit un stop cardiac ca urmare a infecției. Alte 60 de persoane sunt clasificate ca fiind „cu risc ridicat”.

Ministrul sănătății din Kerala, Veena George, a declarat că guvernul a emis ordine de înființare a 25 de comitete pentru identificarea și izolarea persoanelor afectate.

Dr. Anoop Kumar, director de medicină critică la spitalul Aster MIMS din Calicut, a declarat că un caz pozitiv de Nipah a fost diagnosticat la un școlar, iar persoanele care au fost în contact cu el sunt supravegheate.

„Există o șansă minimă de izbucnire a virusului Nipah în acest stadiu”, a spus el, adăugând că situația va fi monitorizată în următoarele șapte până la 10 zile.

Există 214 persoane pe lista primară de contacte a băiatului, arată Sky News. Dintre acestea, 60 se află în categoria de „risc ridicat”, iar secții de izolare au fost înființate în instituțiile de sănătate pentru a trata pacienții.

Membrii familiei băiatului au fost ținuți sub observație la un spital local, iar altor persoane care ar putea fi în pericol li s-a cerut să se izoleze la domiciliu.

Nipah a fost legat de moartea a zeci de persoane în Kerala de la prima sa apariție în 2018.

Virusul a fost identificat pentru prima dată în urmă cu 25 de ani în Malaezia și a dus la apariția unor focare în Bangladesh, India și Singapore.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.