februarie 29, 2024

Valeriu Gheorghiță dezvăluie cum se va face vaccinarea copiilor cu vârsta 5-11 ani

sursa foto: digi24

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțat marți modul în care se va desfășura campania de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Vaccinarea cu schemă completă are o eficacitate de 91% privind prevenirea cazurilor de COVID 19, a dezvăluit Valeriu Gheorghiță, care a mai spus că imunizarea este recomandată copiilor care au afecțiuni.

Ne așteptăm ca, în decembrie, Agenția Europeană a Medicamentului să facă autorizarea de utilizare a vaccinului Pfizer pentru copiii din categoria de vârstă 5-11 ani, dar este posibil ca termenul să fie devansat, a mai spus Gheorghiță.

Autoritățile au început pregătirile pentru campania de vaccinare a copiilor. Astfel, vor fi amenajate cabinete de vaccinare în centrele existente și în spitalele de pediatrie, dar imunizarea se va face și la medicii de familie.

Vor fi 10 doze de vaccin în fiecare flacon, iar fiecare doză va avea o treime din cantitatea folosită în prezent, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.