decembrie 6, 2023

Valeriu Gheorghiță, avertisment dur: ‘Zilele următoare nu sunt ușoare, sunt niște zile complicate’

sursa foto: facebook

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Valeriu Gheorghiță susține că zilele umătoare vor fi complicate, având în vedere numărul mare de îmbolnăviri de Covid. Acesta spune că pentru o protecție împotriva variantei Delta, imunitatea colectivă ar trebui să ajungă la 80%.

„Evident că zilele următoare nu sunt niște zile ușoare, sunt niște zile complicate pentru că vedem că zilnic sunt aproximativ 15.000 de cazuri noi de îmbolnăvire. Din aceste cazuri, o parte dintrre ele sunt cazuri grave, majoritatea pacienți nevaccinați care ajung în Terapie Intensivă. Locurile în Terapie Intensivă sunt aproape epuizate, astăzi vorbim de peste 1.550 de pacienți în ATI și dacă ne uităm la rata de pozitivare a testelor, la nivel național, mai mult de o persoană din cinci, care sunt testate, este depistată pozitiv cu Sars-Cov-2”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Două spitale din Capitală vor primi pacienți COVID. Anunțul lui Cseke Attila

Acesta a spus că imunitatea colectivă necesară pentru a limita răspândirea variantei Delta este de 80%.

„Noi vorbim de o imunitate colectivă la nivel național, cumulată prin boală și vaccinare, estimată la circa 50%, este insuficientă pentru varianta Delta, unde ar trebui să avem o imunitate de peste 80% pentru a limita răspândiea virusului și pentru a reduce acest impact”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a mai afirmat că în acest moment vorbim de „sute de mii de pesoane care nu au niciun grad de protecție” împotriva virusului.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d