iulie 12, 2024

ULUITOR O femeie a scăpat de HIV fără medicamente sau tratament. Ce spun medicii

sursa foto: pixabay

O femeie din Argentina pare să fi scăpat singură de HIV, fără medicamente sau tratament, acesta fiind al doilea caz documentat de acest fel din lume, relatează BBC.

Medicii cred că sistemul imunitar al pacientei a eliminat singur virusul.

Testele efectuate pe mai mult de un miliard de celule ale femeii nu au găsit nicio urmă viabilă a infecției, informează Archives of Internal Medicine.

Dacă acest proces ar putea fi exploatat, ar putea oferi o modalitate de a elimina sau de a vindeca eficient HIV, spun experții.

Descoperirile sunt o dovadă în plus că există persoane care se nasc cu o rezistență naturală la HIV.

Alexandru Rafila prevestește valul 5: ‘Eu sunt absolut tulburat de faptul că nu e nimeni afectat de 500 de decese pe zi’

Unii au gene care previn infecția.

Alții – inclusiv “pacientul Esperanza”, care dorește să-și păstreze anonimatul – par să ia virusul, dar apoi îl elimină.

Majoritatea persoanelor cu HIV au nevoie de terapie antiretrovirală (ART) pe toată durata vieții. Dacă încetează să ia aceste medicamente, virusul latent se poate trezi și poate cauza din nou probleme.

În ultimii ani, au fost raportate cazuri de “controlori de elită” care pot suprima virusul, cu ajutor, dar fără medicamente împotriva HIV.

Adam Castillejo, din Londra, a reușit să nu mai ia pastilele zilnice pentru HIV după ce a primit un tratament cu celule stem de la un donator, pentru cancer. Celulele sale infectate cu HIV au fost eliminate și înlocuite în timpul tratamentului împotriva cancerului.

Și, în mod întâmplător, donatorul său a fost unul dintre cei 1% de oameni născuți cu gene care împiedică HIV să infecteze celulele.

Loreen Willenberg, din San Francisco, pare, de asemenea, să fie vindecată funcțional de HIV de către propriul sistem imunitar.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.