decembrie 6, 2023

Trei ceşti de cafea pe zi prelungesc viaţa

Sursa foto: pixabay

Consumul a trei ceşti de cafea pe zi poate prelungi viaţa, susţin autorii unui nou studiu. Băutorii de cafea au o probabilitate cu 12% mai scăzută de deces decât cei care nu consumă această băutură, iar riscul de boli cardiovasculare este cu 20% mai mic, potrivit cercetării.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au descoperit că aceste beneficii există doar atunci când se consumă cafea măcinată, nu băuturi instant. Studiul a fost realizat cu participarea a circa 500.000 de persoane din Marea Britanie şi a durat 11 ani, iar autorii săi de la Universitatea Semmelweis din Ungaria şi Universitatea Queen Mary din Regatul Unit l-au publicat în „European Journal of Preventive Cardiology”.

Vitamina care poate reduce cu 40% riscul de cancer. Este ușor de găsit și ieftină

Consumul a mai mult de trei ceşti de cafea pe zi nu creşte efectul pozitiv, dar pe lângă cofeină, cafeaua conţine şi minerale şi antioxidanţi care reduc riscul de cancer, diabet de tip 2 şi demenţă, scrie rador.ro.

În timp ce alte studii avertizează că această băutură poate afecta negativ tensiunea arterială sau bolile cardiovasculare, dr. Steffen Petersen de la Universitatea Queen Mary, unul dintre autorii cercetării, precizează că descoperirile lor indică faptul că nu numai că nu este dăunătoare, ci cafeaua poate fi chiar utilă. Petersen subliniază că studiul lor se bazează pe cel mai larg eşantion de până acum şi se concentrează pe efectele asupra sistemului cardiovascular.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d