iunie 22, 2024

​​​​​​​Sfaturi utile pentru a te pensa acasă

sursa foto: youtube

Toate femeile iubesc să meargă într-un salon pentru a se bucura de un pensat sprancene și de diverse alte tratamente de îngrijire. Cu toate astea, nu întotdeauna ai timpul necesar pentru a merge în salon. Firele din sprâncene nu țin cont de timpul pe care îl ai la dispoziție și cresc fără întrerupere. Din fericire, poți să iei penseta și să elimini în propria casă firele nedorite.

1. Dacă ai sprâncene dezordonate, tunde-le! Dacă îți place forma sprâncenelor tale, însă sunt o mulțime de fire care ies din contur, o forfecuță și o perie specială de sprâncene pot face o treabă foarte bună. Periază-ți sprâncenele în sus și tunde orice fir care se întinde deasupra liniei sprâncenei!

2. Fixativul și geul pentru sprâncene pot ajuta la aranjarea corectă a acestora. Chiar și atunci când sunt tunse, sprâncenele pot rămâne dezordonate, fiecare fir ducându-se într-o altă direcție. Cu ajutorul unei perii de sprâncene pe care aplici puțin fixativ și a unui gel transparent special pentru sprâncene, poți da forma dorită chiar și celor mai dezordonate fire;

3. Creionul de sprâncene este un foarte mare ajutor. Cu ajutorul unui creion de sprâncene le poți da sprâncenelor rare un aspect deosebit și poți ascunde micile accidente, precum cele în care rămâi cu goluri în urma greșelilor din timpul pensatului;

4. Este bine să investești într-o pensetă bună. Este bine să ai o pensetă cu picioare cât mai fine, pe care să o controlezi ușor. Penseta trebuie să îți permită să te concentrezi asupra fiecărui fir de păr în parte, deoarece în felul acesta poți controla forma sprâncenei și poți smulge fire fără durere.

5. Hidratează-ți pielea din jurul sprâncenelor înainte de a te pensa! Dacă pielea este uscată, pensatul va fi mult mai dureros și există riscul de a apărea semnele. Cel mai bun moment pentru pensat este imediat după ce ai făcut duș (apă caldă deschide porii și lasă pielea hidratată) sau după ritualul de îngrijire, în care ai aplicat creme hidratante.

6. Direcția de pensare trebuie să fie cea a creșterii sprâncenelor, iar penseta trebuie să fie foarte bine ținută în mâini. Cel mai corect mod în care poți tine penseta este ca și când ai ține un creion, cu deschizătura în sus. Capetele pensetei trebuie să ajungă la rădăcina firului de îndepărtat.

7. Folosește o oglindă bună și ia pauze regulate, pentru a analiza rezultatul! Cea mai bună oglindă este o oglindă normală. Deși pare tentant să folosești o oglindă lupă, aceasta dă o impresie falsă de precizie și te convinge să îndepărtezi mai multe fire de păr decât este necesar. Este important ca după câteva fire pensate să te oprești, să te îndepărtezi de oglindă și să analizezi rezultatul;

Pensatul poate fi un proces destul de simplu, atât timp cât folosești instrumentele corecte, alegi să te hidratezi înainte de a te apuca de el și ai un plan bine stabilit asupra formei sprâncenei. Dacă simți că nu te descurci, exista întotdeauna saloane cu profesioniști gata să te ajute.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.