decembrie 4, 2023

Vitamina care poate reduce cu 40% riscul de cancer. Este ușor de găsit și ieftină

sursa foto: pixabay

Noile studii arată că suplimentarea zilnică cu colecalciferol, cunoscut și sub numele de vitamina D3, poate reduce riscul de cancer fatal cu aproape 40%.

Administrarea acestui supliment poate lupta împotriva cancerului și reduce considerabil riscul de a muri din cauza bolii, explică autoarea studiului, dr. Paulete Chandler.

Persoanele din zonele care primesc cantități mai mari de soare și, prin urmare, cantități ridicate de vitamina D au rate mai mici de deces din cauza multor tipuri de cancer.

Studiul ”Vitamina D și Omega-3” a examinat dacă un nivel seric mai ridicat de 25-hidroxivitamina D (nivelul de vitamina D din sânge) are vreo legătură cu reducerea riscului de cancere letale. Ei au constatat că un aport zilnic de 2.000 unități de vitamina D3 a fost asociat cu un risc redus cu 17% în cazul cancerului.

S-a aflat motivul pentru care pierd în greutate pacienții cu cancer

”Aceste constatări sugerează că vitamina D poate reduce riscul de a dezvolta cancere avansate. Vitamina D este un supliment care este ușor de găsit, ieftin și care a fost folosit și studiat timp de decenii. Constatările noastre, în special reducerea puternică a riscului observată la persoanele cu greutate normală, oferă noi informații despre relația dintre vitamina D și cancerul avansat” , a declarat Dr. Paulette Chandler, primul autor al studiului.

Participanții au fost repartizați în patru grupuri:

  • 2.000 UI de vitamina D plus 1 g de ulei de pește pe zi,
  • vitamina D plus placebo,
  • omega-3 plus placebo,
  • iar cel de-al patrulea grup a primit doar placebo în loc de vitamina D cu ulei de pește.
  • Descoperirea faptului că IMC influențează rolul vitaminei D a fost sugerată și în studii anterioare.

Mai mult, inflamația cauzată de obezitate ar reduce eficacitatea vitaminei D prin modificări ale funcției receptorilor de vitamina D sau ale răspunsului la vitamina D.

S-a constatat că pacienții cu cancer au un nivel scăzut de vitamina D, cercetările sugerând că rata de deficiență este de 72% în rândul acestor bolnavi.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: