decembrie 6, 2023

Reapare gripa în plină pandemie COVID: câte cazuri au fost semnalate săptămâna trecută

sursa foto: pixabay

Un număr de 204 cazuri de gripă clinică au fost raportate, la nivel naţional, în săptămâna 29 noiembrie – 5 decembrie, de aproximativ patru ori mai multe faţă de aceeaşi săptămână din 2020, arată un raport al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). În acest sezon, a fost confirmat în laborator un singur caz de gripă, cel anunţat în Bucureşti, în luna noiembrie, conform news.ro.

Potrivit CNSCBT, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 33.067, cu 4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (31.784) şi cu 9,6% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioara (36.586).

Astfel, în săptămâna 29 noiembrie – 5 decembrie, au fost raportate la nivel naţional 204 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 48 de cazuri înregistrate în S 48/2020.

În acelaşi interval, au fost înregistrate 5 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 3 mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi faţă de zero în aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

Sursa citată a precizat că, de la începutul sezonului, a fost confirmat în laborator un caz de gripă, cu virus gripal tip B, în municipiul Bucureşti. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Până în 5 decembrie, au fost vaccinate antigripal 765.956 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d