decembrie 6, 2023

Pfizer depăşeşte aşteptările analiştilor. Compania va vinde o cifră record de vaccinuri şi în 2022

sursa foto: pixabay

Pfizer a anunţat marţi că se aşteaptă să vândă în acest an vaccinuri de 36 de miliarde de dolari. Pentru 2022, compania se aşteptă să obţină 29 miliarde de dolari din vânzarea vaccinului COVID-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu partenerul german BioNTech.

Pfizer, care împarte profitul brut pentru vaccin cu BioNTech, şi-a crescut estimarea veniturilor obţinute din vaccin. Potrivit estimărilor, vaccinul va reprezenta până la 44% din vânzările companiei în acest an, relatează Reuters.

Vânzările de vaccin, numit Comirnaty, le-au depăşit cu mult pe cele ale rivalilor Moderna şi Johnson & Johnson, care se confruntă cu probleme de producţie şi rapoarte privind posibile efecte adverse rare.

Pfizer este pe cale să livreze 2,3 miliarde de doze de vaccin din cele aproximativ 3 miliarde pe care intenţionează să le producă anul acesta.

„Veniturile pe termen lung pe care le pot genera de la Comirnaty rămân necunoscute şi vor fi determinate parţial de modul în care evoluează pandemia, precum şi de dinamica competitivă pe acea piaţă”, a spus analistul Mizuho Vamil Divan, citat de Reuters.

Acţiunile Pfizer au crescut cu 2,7% după seria de anunţuri a companiei.

Serul Pfizer împotriva COVID-19 a fost primul vaccin care a primit autorizaţia în SUA şi Europa.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d