iulie 12, 2024

Leguma care reglează tensiunea arterială și întărește sistemul imunitar

sursa foto: pixabay

Adesea, programul încărcat ne împiedică din a avea grijă de organismul nostru în mod corespunzător. Cu toate acestea, este indicat să urmezi un stil de viață cât mai sănătos.

Un stil de viață echilibrat scade riscul multor boli, în special cele cauzate de factori din exterior, care pot fi controlați.

Medicina alternativă a fost rădăcina omenirii pentru foarte mult timp. Chiar și astăzi, multe persoane preferă să se trateze cu ajutorul naturii, reducând cât mai mult consumul produselor farmaceutice.

Alimentele naturale, cât mai puțin procesate sunt comorile naturii. Fructele și legumele, în special, conțin o multitudine de vitamine, minerale și antioxidanți importanți pentru sănătatea noastră. Dintre acestea, există anumite super alimente care sunt mult mai bogate în nutrienți, spre deosebire de altele.

Țelina, o legumă cu proprietăți uimitoare

Țelina reglează tensiunea arterială, reducând nivelul hormonilor de stres din organism. Dacă este consumată constant, ţelina reduce inflamaţiile articulaţiilor şi durerile provocate de artrită datorită proprietăţilor antiinflamatoare.

De asemenea, acţionează ca un balsam la nivelul sistemului nervos, iar conţinutul de substanţe precum luteina, betacarotenul şi zeaxantina ajută în prevenirea bolilor oculare şi întăresc sistemul imunitar. Dacă întâmpinaţi probleme cu balonarea şi constipaţia, sucul de ţelină va poate fi de ajutor.

Țelina va regla cu succes tranzitul intestinal.

Mai mult, ţelina face parte din categoria alimentelor care îşi păstrează nivelul nutriţional chiar dacă este gătită la temperaturi ridicate. În plus, compuşii din rădăcina de ţelină neutralizează aciditatea şi rehidratează organismul cu minerale, mai ales dacă sucul este consumat după un efort prelungit.

Ea este utilă și în cazurile de cancer sau alte tumori, ţelina este extrem de benefică deoarece, datorită compusilor săi antioxidanţi, acţionează că un tonic, inhibând dezvoltarea celulelor tumorale.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că țelina scade colesterolul rău (LDL), normalizează temperatura corpului şi reduce inflamaţiile produse de osteoporoză, guţă, astm, bronşite sau alte afecţiuni respiratorii, notează onlinenews.ro.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.