mai 21, 2024

Îngrașă apa minerală? Mihaela Bilic a deslușit misterul

sursa foto: digi24

Cât de sănătoasă este apa plată? Are aceleași beneficii pentru organism ca și apa plată? Îngrașă apa minerală? Mihaela Bilic explică ce fel de apă ar trebui să consumăm în fiecare zi. Apa este vitală pentru organism, ”un element miraculos fără de care viața nu ar exista”, spune nutriționistul Mihaela Bilic. Însă, nu puțini sunt cei are aleg să consume apă minerală în locul celei plate.

”Apă plată sau cu bule? Hidratează la fel, balonează diferit. Apa este vitală pentru organism, un element miraculos fără de care viața nu ar exista. Pe lângă faptul că toate alimentele (cu excepția uleiului) conțin în proporții variabile apă, e sănătos să o bem și ca atare, mai ales când afară este soare. Câtă apă trebuie să consumăm zilnic? Asta depinde de gradul de activitate fizică, de temperatura exterioară și de caracteristicile fizice ale fiecărui individ. Pierdem apă zilnic prin transpirație și urină, apă ce trebuie înlocuită astfel încât starea de hidratare a organismului să rămână constantă.

Cu cat bem mai multă apă cu atât urinăm mai des, echilibrul hidric este menținut de hormoni și este prea puțin influențat de consumul voluntar de apă. Deci nu, nu este obligatoriu să consumăm 2 litri de apă pe zi!”, a explicat Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook, potrivit romaniatv.net.

Mihaela Bilic: ”În lipsa oricărei patologii, alegeți apa care vă place”

Mihaela Bilic a spulberat mitul conform căruia apa minerală îngrașă, singurul defect al apei cu bule este că, atunci când este consumată în cantități mari, duce la balonare.

”Apa hidratează și remineralizează, indiferent de marcă sau conținutul de gaz/bule. Care e diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă? În primul rând conținutul de dioxid de carbon, apoi cel de bicarbonat/pH și, nu în ultimul rând, de mineralele (calciu, magneziu, sodiu).

Dacă măsurăm cantitatea totală de minerale din apă, vorbim despre reziduul uscat, care este de 316 mg/l în apa plată, respectiv 1530 mg/l în apa cu bule. Sunt aceste diferențe importante pentru sănătate? Dacă aveți probleme renale/predispoziție la calculi, alegeți apa plată, cu reziduu uscat minim; dacă aveți tensiune crescută, tot apa plată este opțiunea – e săracă în sare. În lipsa oricărei patologii, alegeți apa care vă place…important e să beți apă.

Contrar miturilor/zvonurilor, apa carbogazoasă nu îngrașă! Ba mai mult, are proprietăți antiacide, stimulează tranzitul intestinal și golirea gastrică, combate greața și indigestia, constipația și arsurile de stomac. Conținutul crescut de minerale o face ideală pentru consum în caz de transpirație excesivă/sport intens, îi dă un gust intens, iar prezența bulelor creează o efervescență plăcută la degustare. Doar atunci când este băută în exces provoacă balonare”, a mai spus nutriționistul.

Mihaela Bilic nu bea niciodată apă. Cu ce alimente „se hidratează” celebrul nutriţionist

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre alimentele care ajută la hidratare și pot înlocui apa. Există alimente care au un conținut foarte ridicat de apă și pot ajuta la hidratarea întregului organism. Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, laptele este unul dintre aliații de încredere când vorbim de hidratare, având în compoziția sa 87% apă.

„Laptele este miraculos la capitolul hidratare. Există studii comparative între consumul de apă și consumul de lapte și s-a demonstrate că organismul nostru, datorită acestei complexități al laptelui, reține mai bine apa și folosită mai bine în momentul în care vine la pachet cu nutrienții din lapte.

În lapte avem 87% apă, iar puținul rest face diferența. Este foarte bun pentru copii, sportivi și la cei care fac efort fizic intens și care pierd apa prin transpirație. De multe ori este nevoie de hidratare și remineralizare pentru a înlocui acest lichid vital. Poate să fie laptele din cafeaua cu lapte, laptele bătut sau orice altă formă de lapte”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine.

De asemenea, ceaiul poate fi considerat o alternativă la apa obișnuită. Ceaiul negru, în care regăsim teina, poate oferi un impuls de energie suplimentar, în timp ce ceaiul verde este bogat în antioxidanți și aduce numeroase beneficii pentru sănătate.

„Și ceaiul poate să fie considerat apă. În momentul în care vorbim de ceai, dacă avem ceaiul negru, acolo avem teina, care este omolog cu cafeina și ne dă și un tonus suplimentar. Dacă vorbim de ceaiul verde avem foarte mulți antioxidanți și din nou beneficii”, a precizat medicul nutriționist.

Ciorba, un alt aliment care ajută la hidratare și poate înlocui apa

Ciorba reprezintă și ea o opțiune pentru hidratare, având peste 80% conținut de apă și fiind bogată în mineralele din legumele folosite în preparare.

„Mai avem un ingredient românesc secret și anume ciorba, că tot a venit postul. Ciorba este un lichid. Avem mai mult de 80% apă. Ciorba de legume aduce și mineralele din legume. Această combinație de substanță uscată diluată în foarte multă apă s-a observat că ține mai bine de foame decât dacă am mânca felul 2 și am bea o sticluță de apă. Nu doar hidratarea o rezolvăm cu o ciorbă, ci și senzația de foame”, a adăugat medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la Pro TV.

Nutriționista a recunoscut că nu bea apă. „Am spus mereu că nu îmi place”

Mihaela Bilic, dezvăluiri-ȘOC! Nutriționista a recunoscut că nu bea apă. Mihaela Bilic a subliniat că nu bea apă deoarece nu îi place gustul ei și de aceea preferă să o înlocuiască cu un alt lichid.

Este vorba despre un ameste de fructe uscate infuzate în apă fierbinte cu ajutorul cărora își menține zilnic hidratarea necesară.

„Am spus mereu că nu îmi place apa și că beau ceai. Iată la ce spun eu ceai. Sunt niște fructe uscate peste care pun apă fierbinte și le las așa să se infuzeze câteva ore. Tot ceai este, dar băut rece ține loc de apă. E o apă cu gust. Bun bun . Dragii mei, recunosc. Eu nu beau apă, nu o consum, nu îmi e niciodată sete. Am văzut că acelaşi tip de atitudine îl regăsesc la multe persoane. Spre deosebire de mine, care sunt nutriţionist şi am curajul să recunosc că nu îmi place apa, privitorii se simt vinovaţi, consideră că nu au un comportament sănătos. Dar apă înseamnă şi ceai, şi ciorbă, şi lapte.

Apă avem şi în unt, şi în carne, şi în toate fructele şi legumele. Eu mereu am căutat variante de lichide care să aibă gust, aromă.

Ce îmi place mie la ceaiuri este că sunt infuzii de plante. Deci ce avem acolo? O apă cu gust! Eu aşa îmi fac acasă, tot felul de infuzii de plante, pe care le pun într-un ceainic mai mare. Şi am 1,5 – 2 litri de ceai pe zi. Lăsaţi natura să dea gust apei voastre!”, a declarat Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

În urmă cu ceva timp, Mihaela Bilic a vorbit despre obiceiul de a bea apă în timpul unei mese și a explicat care sunt beneficiile acestuia. „Am auzit și eu acest mit, fără suport științific. În primul rând, stomacul nu are rol în digestie. La nivelul lui se secretă suc gastric, care este acid, deci rolul lui este să omoare eventualii compuși patogeni introduși în organism odată cu mâncarea. Digestia și absorbția nutrienților are loc în intestin și culmea este că alimentele sunt mai ușor de digerat, când sunt amestecate cu apa.

Dacă apa este băută în timpul mesei, se amestecă cu alimentele solide și formează un fel de ciorbă, care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapidă a stomacului și încetinește viteza lui de golire. Așadar, apa nu doar că ține de foame, dar ajută la slăbit. Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei. Rețeta cea mai simplă pentru slăbit este o gură de mâncare, două de apă. Cât despre sucurile digestive, nicio grijă, acidul clorhidric din stomac topește și pietrele, chiar dacă este diluat cu apă.

Apa are un rol diferit în funcție de gradul de umplere al stomacului. Dacă e băută pe burta goală, într-unul, două minute, părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame, asta ca să-i contrazicem pe cei care spun ca să bei apă când ți-e foame, nu funcționează”, a mai spus Mihaela Bilic.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.