mai 21, 2024

Autoritățile sunt în alertă după un festival: Peste 300 de persoane s-au îmbolnăvit din cauza unui virus

sursa foto: pixabay

Peste 300 de persoane s-au plâns de probleme gastrointestinale după ce au participat la un festival folk de primăvară în oraşul Stuttgart (sud-vestul Germaniei), au anunţat miercuri autorităţile din acest oraş, potrivit DPA, conform AGERPRES.

Toţi cei afectaţi au vizitat acelaşi cort al festivalului, iar ulterior s-au plâns de vomă, greaţă şi diaree, autorităţile descriind incidentul ca un focar major.

Operatorul cortului respectiv nu a comentat imediat asupra incidentului.

Simptomele sunt caracteristice unei boli virale, potrivit autorităţilor, cele mai multe indicii sugerând că este vorba despre norovirus. Printre persoanele afectate, s-au numărat atât vizitatori ai festivalului, cât şi angajaţi care lucrau în acel cort.

Autorităţile din domeniul sanitar şi cel al controlului alimentar au sosit la faţa locului imediat ce au primit primele raportări. Au verificat igiena din cort şi au colectat probe din preparatele alimentare.

Probele sunt analizate în laborator la această oră, potrivit municipalităţii. Principala sarcină este acum de a ţine sub control epidemia şi de a descoperi sursa infectărilor, investigându-se în principal zona centrală de servicii din acel cort.

Simptomele norovirusului

Norovirusul poate provoca greaţă, vomă şi diaree, este foarte contagios şi se răspândeşte rapid, mai ales în locuri unde se reunesc mulţi oameni, cum ar fi creşe, case de bătrâni şi spitale.

Infectarea este de obicei de scurtă durată şi severă. Persoanele afectate se simt slăbite, se confruntă cu dureri abdominale, de cap şi de membre, iar câteodată au febră.

Festivalul de primăvară de la Stuttgart, ajuns la cea de-a 84-a ediţie, a început sâmbătă cu tradiţionalul cep dat unui butoi de bere. Festivalul durează 23 de zile şi include caruseluri tematice, tarabe ale vânzătorilor ambulanţi, tarabe cu gustări şi corturi cu muzică, bere şi alte băuturi.

Organizatorii se aşteaptă ca participarea să fie de cel puţin un milion de vizitatori, după ce anul trecut au participat peste 1,4 milioane de persoane.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.