aprilie 24, 2024

Fii atent la picioare! Cum poți să îți dai seama că ai probleme cu tiroida sau cu inima cu ajutorul acestora

sursa foto: pixabay

Trebuie să fi auzit că corpul tău spune multe despre sănătatea ta. Dar faptul că picioarele tale pot spune și mai multe despre starea ta de sănătate, te poate surprinde.

De la picioare uscate și descuamate până la amorțeală frecventă, trebuie să acorzi atenție la ceea ce indică picioarele tale.

Când picioarele tale devin uscate și aspre: PROBLEME ALE TIROIDEI

Dacă în cazul în care picioarele tale devin uscate și ASPRE, iar aplicarea cremei hidratante nu ajută, atunci este un simptom al tiroidei. Când o persoană suferă de tiroidă, aceasta poate dezvolta uscăciune severă a pielii.

Picioarele tale pierd din elasticitate: BOALA ARTERIALĂ

O altă condiție de sănătate pe care picioarele tale o dezvăluie este dispariția elasticității. Acest lucru este cauzat de boala arterială periferică (PAD) care afectează circulația sângelui. PAD provoacă, de asemenea, scăderea creșterii părului de pe picioare și glezne și poate provoca, de asemenea, degete violete.

Degete dureroase: GUTĂ

Picioarele sau degetele dureroase sunt un indiciu al gutei, care este un tip de artrită. Această afecțiune afectează de obicei articulațiile degetului mare de la picior. În această stare, este necesar să se elimine acidul uric ridicat din fluxul sanguin. Prin urmare, alimentele bogate în purine ar trebui evitate.

Când se dezvoltă ulcere pe picioare: DIABET

Unul dintre cele mai comune simptome ale diabetului zaharat este dezvoltarea ulcerelor care nu se vindecă. Acest lucru se poate datora nivelurilor necontrolate de glucoză care dăunează nervilor și afectează circulația sângelui. Rapoartele mai spun că persoanele care suferă de diabet sunt inițial diagnosticate cu probleme cu picioarele. Alte câteva simptome ale diabetului zaharat sunt furnicături și amorțeală frecventă a picioarelor.

Probleme de sănătate pe care doctorii le pot detecta la prima vedere. Iată cinci cele mai comune dintre ele

Apariția liniilor roșii și minuscule: INFECȚIE CARDIACA

Dacă observați o dezvoltare bruscă a liniilor roșii minuscule sub unghii de la mâini sau de la picioare, aveți grijă, ar putea fi un semn de infecție a inimii. Aceste linii roșii minuscule sunt vasele de sânge sparte, denumite și hemoragii în așchii. Endocardita, o infecție în mucoasa interioară a inimii poate fi motivul din spatele acestei afecțiuni. Dacă aveți aceste linii roșii și minuscule în picioare, contactați-vă medicul pentru a vă verifica sângele și ritmul cardiac.

Întunecarea degetelor de la picioare și de la mâini: CANCER PULMONAR sau BOLĂ DE INIMA

Acesta este un indiciu al cancerului pulmonar, bolilor cardiace sau infecției pulmonare cronice. Întunecarea degetelor de la picioare și de la mâini ar putea fi cauzată de creșterea fluxului de sânge către arterele mici din unghiile de la picioare și vârfurile degetelor. Acest lucru are ca rezultat degetele și degetele de la picioare umflate și bătute.

Găuri sau șanțuri în unghiile picioarelor: PSORIAZIS

Un alt simptom pe care nu ar trebui să-l ignorați sunt găurile sau șanțurile mici în unghiile de la picioare. S-a constatat că persoanele care suferă de psoriazis pe unghii se confruntă și cu psoriazisul pe piele. Rețineți că, în cazul în care nu ați fost niciodată diagnosticat cu psoriazis, dar se dezvoltă mici găuri în unghiile de la picioare, verificați-le imediat.

Unghii care au forma unei linguri: ANEMIE sau LUPUS

Unghia in forma de lingura este un indiciu al deficitului de fier. Poate fi, de asemenea, un semn de hemocromatoză, ceea ce înseamnă supraproducție de fier și ar putea fi un indiciu al bolii Raynaud, care afectează alimentarea cu sânge a degetelor de la picioare și unghiilor. Această afecțiune se dezvoltă în mod normal la sugari și este tratată în stadiul inițial al vieții. Dacă observați această afecțiune, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Linie sub unghiile de la picioare? CANCER DE PIELE

Dacă vedeți o linie întunecată și verticală sub unghia de la picior, ar putea fi un semn de melanom lentiginos acral sau melanom ascuns. Aceasta este o formă de cancer de piele care apare pe părți obscure ale corpului. Potrivit experților, aceasta este o linie de culoare neagră care apare la baza unghiei. Această condiție necesită cu siguranță asistență medicală imediată.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.