iunie 13, 2024

Dramele pandemiei! Medic: ‘Mi-au trebuit ore să conving două surori să meargă la spital, una a murit’

sursa foto: pixabay

Un medic povestește că a avut nevoie de ore întregi pentru a convinge două surori să meargă spital deși erau bolnave de COVID și aveau saturația de oxigen foarte mică. Pentru una a fost prea târziu, cealaltă regretă, a povestit specialistul.

Medicul Sandra Alexiu a relatat pe Facebook una dintre dramele pandemiei în care două femei de la țară au refuzat să meargă la spital deși erau bolnave.

„Acum două săptămâni am primit rezultatul testelor lor, două surori pe care nici nu mai știu de când nu le-am văzut. Am sunat pe numărul din raport și mi-a răspuns sora mai mare, vorbind cu greu, cu pauză după fiecare cuvânt. În fundal se auzea tușind sora cea mică, leat cu mine. Cineva din familie le-a dus la insistența mea un pulsoximetru…pozele ecranului mi-au tăiat și mie respiratia: 51% și 72%. Mi-au trebuit ORE să le conving să plece la spital. Frica față de <ororile din spital> de care auziseră la televizor le paralizase”, a relatat Sandra Alexiu.

Una dintre cele două femei a murit în spital, iar sora sa i-a povestit medicului că regretă foarte mult decizia luată.

„Pentru sora mai mică a fost prea târziu. Pentru ea am auzit clopotul bisericii în urmă cu câteva zile și pentru amintirea ei și a celorlalți pe care i-am pierdut în Valea asta a plângerii care a ajuns România, mi-am pus masca neagră. Sora cea mare a venit astăzi, după două săptămâni de la testare, la cabinet. În doliu, mi-a spus pustiită cât regretă deciziile ei și cât de mare e diferența față de ce a văzut la televizor și felul în care se poartă oamenii din spital cu bolnavii ca ea sau sora ei”, a mai spus medicul.

Concluzia medicului este că oamenii sunt dezinformați și iau decizii greșite.

„De ce se întâmplă asta? Eu sper ca realizatorii, producătorii, prezentatorii, regizorii acelor emisiuni sau autorii acelor <live> uri de pe social-media să-și găsească liniștea atunci când și femeia asta amărâtă de la țară va fi împăcată”, a încheiat medicul Sandra Alexiu.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.