februarie 22, 2024

Demisie de răsunet la Casa Albă! Anthony Fauci se retrage din funcțiile de conducere

sursa foto: Los Angeles Times

Cel mai important expert în boli infecţioase al Statelor Unite, dr. Anthony Fauci, intenţionează să renunţe din funcţiile sale de conducere a Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase şi de consiliere a Casei Albe, în calitate de consilier medical principal, la sfârşitul anului, relatează CNBC.

„După mai bine de 50 de ani de serviciu guvernamental, plănuiesc să urmăresc următoarea fază a carierei mele în timp ce încă mai am atât de multă energie şi pasiune pentru domeniul meu. Vreau să folosesc ceea ce am învăţat în calitate de director NIAID pentru a continua să promovez ştiinţa şi sănătatea publică şi pentru a inspira şi îndruma următoarea generaţie de lideri ştiinţifici, deoarece ei ajută la pregătirea lumii pentru a face faţă ameninţărilor viitoare cu boli infecţioase.”, a spus Fauci într-un comunicat.

Fauci s-a alăturat pentru prima dată National Institutes of Health în 1968, la vârsta de 27 de ani, unde a urcat rapid în rang şi, în cele din urmă, a preluat funcţia de director al Institutului Naţional de Alergie şi Boli Infecţioase, în 1984.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.