decembrie 6, 2023

Chirurgul Mircea Beuran a câștigat procesul cu Spitalul Floreasca: va primi despăgubiri uriașe

sursa foto: pixabay

Chirurgul Mircea Beuran, demis din funcția de șef al Secției de Chirurgie de la Spitalul Floreasca, ca urmare a unui scandal în care o femeie a murit arsă pe masa de operație, a câștigat în instanță procesul cu spitalul.

Acesta se va întoarce în funcția de șef al Secției de Chirurgie, iar spitalul trebuie să îi plătească și despăgubiri uriașe pentru situația dificilă.

Ministrul Sănătății l-a demis pe Mircea Beuran de la șefia Secției Clinice de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgență București, la începutul lunii ianuarie 2020. S-a descoperit după 2 ani că este nevinovat.

Mircea Beuran a fost dat afară după ce a făcut raportul decesului unei femeii arse în timpul unei operații.

Documentul arată că ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar ”Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”.

Medicul Mircea Beuran, dezvăluiri despre cazul femeii arse pe masa de operație

„Nu am avut nicio discuție cu echipa de gardă. Nu i-am spus nimănui să intervină. Dacă este să păstrăm realitatea și sensul evenimentelor cum s-au scurs, această pacientă în a noua spre a zecea zi face o complicație într-o dinamică din cursul nopții dimineții, spre dimineață, spre ora vizitei pe care chirurgii în general fac o vizită în secție.

La ora opt și jumătate rezidentul de anul cinci, doctorul Bogdan Dumitriu a făcut vizita și avea deja un prim semnal că această pacientă nu s-a simțit bine în timpul nopții, examinând pacienta care era sub tratament. A observat că pierdem sânge pe tubul de dren din abdomen. Se agrava starea ei generală.

Departamentul de chirurgie unde sunt sălile de operație în urgență că vine o bolnavă care este severă și trebuie să se intervină imediat. Rezidentul de anul cinci a făcut masa operatorie, cât și câmpul operator pe pacient.

Pentru a face câmpul este nevoie să dai cu biocid de trei ori. Doctorul Dumitriu pregătește câmpul operator, i se impută că a mai vărsat ceva din conținut respectiv”, a declarat Mircea Beuran pentru Antena 3 la acel moment.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d