mai 21, 2024

Beneficiile uimitoare ale supei pe care americanii o numesc ‘bulion de oase’

sursa foto: pixabay

Nu e un secret că supa preparată din oase ne face să ne simțim mai bine atunci când suntem bolnavi. Acest preparat simplu e indicat însă nu doar atunci când ne simțim rău. Dieteticienii o recomandă ca parte a meniului obișnuit, datorită multiplelor sale beneficii asupra organismului.

Parade a prezentat opiniile unor specialiști cu privire la modul în care consumul regulat al supei de oase (bulion de oase, cum mai este numit produsul secundar al fierberii îndelungare a oaselor de pui, vită sau pește, împreună cu alte ingrediente precum oțetul, ierburile și legumele) poate avea impact asupra sănătății noastre.

În multe culturi, supa de oase este consumată pe tot parcursul anului pentru beneficiile sale pentru sănătate și pentru gustul său bogat.

Se servește atare sau poate fi folosită ca bază pentru alte supe/ciorbe, pentru tocănițe și nu numai.

Beneficiile consumului supei de oase

Supa de oase este bune pentru intestine.

„Este ușor de digerat și poate ajuta la prevenirea sau reducerea inflamației în tractul digestiv“, spune dieteticianul înregistrat Victoria Whittington, RDN.

În plus, fiind preparată din oase de animale/pește și țesut conjunctiv, conține proteine, calciu și zinc, fiind o modalitate bună de a obține acești nutrienți importanți, spune Alex Caspero, dietetician autorizat.

Iar dieteticianul înregistrat Kim Melton amintește și de conținutul de „vitamine, acizi grași și aminoacizi care susțin multe dintre sistemele din organism și pot ajuta la întărirea oaselor și a dinților”.

Potrivit dieteticienilor, există cinci efecte principale ale încorporării supei/bulionului de oase în dieta zilnică.

1. Poate îmbunătăți calitatea somnului, grație aminoacidului glicină pe care îl conține.

2. Poate reduce riscul unor afecțiuni cronice. Acest lucru se datorează nutrienților proveniți din oase și din ierburile care se adaugă în supă. Antioxidanții pe care-i conține ajută la protejarea împotriva inflamației.

3. Poate ajuta la protejarea împotriva artritei. Explicația este că gelatina conținută susține producția de colagen și întărește țesutul articular.

4. Poate îmbunătăți sănătatea intestinală. Bulionul de oase întărește pereții intestinali.

5. Poate ajuta la pierderea în greutate într-un mod sănătos. Dieteticianul Alex Caspero spune că acest lucru se datorează faptului că supa de oase este bogată în nutrienți și conține proteine, ceea ce o face sățioasă, dar este și săracă în calorii, potrivit Parade

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.