iulie 12, 2024

Alexandru Rafila, dezvăluiri despre ordinul care a aruncat în aer coaliția: ‘NU a fost agreat de INSP’

sursa foto: digi 24

Medicul Alexandru Rafila susține că ordinul revocat privind carantina nu a fost agreat de specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică. Nu este bine să ignori poziția INSP, a mai spus medicul.

Alexandru Rafila a dezvăluit că ordinul a fost discutat pe 23 martie la Institutul Național de Sănătate Publică.

Ordinul semnat de Andreea Moldovan, revocat de Florin Cîțu

„Ordinul a fost discutat pe 23 martie cu Institutul Național de Sănătate Publică. Indicii nu au fost agreați de cei de la Institutul Național de Sănătate Publică. O abordare care duce la blocarea activăților economice și sociale, a fost elaborat de consilierii care nu sunt medici specialiști, sunt autodidacți. Să ignori poziția INSP nu este bine”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Rafila a mai spus că după ce INSP a avut obiecții profesionale s-a încercat politizarea subiectului. „Au fost modificate condițiile de concurs astfel încât un consilier al ministrului să devină șef al instituției”, a precizat Alexandru Rafila.

Ordinul a fost semnat de fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan. Premierul Florin Cîțu susține că nu a știut de ordin și miercuri dimineață i-a demis pe ministrul Vlad Voiculescu și pe secretarul Andreea Moldovan. Ulterior, ordinul a fost revocat de Florin Cîțu din postura de ministru interimar la Sănătate.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.