iulie 12, 2024

Ordinul semnat de Andreea Moldovan, revocat de Florin Cîțu

sursa foto: Facebook

Ordinul cu noile criterii de carantinare publicat de fostul secretar de stat Andreea Moldova în Monitorul Oficial a fost revocat de premierul Florin Cîțu, în prezent ministru interimar la Ministerul Sănătăți.

După ce a fost numit interimar la Ministerul Sănătății, premierul Florin Cîțu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare publicat, marți seara, de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, potrivit unor surse politice.

Statele UE au ajuns la un consens privind certificatul de vaccinare: ‘În mai puțin de o lună…’

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori ar puteau intra în carantină, potrivit ordinului, dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.