decembrie 6, 2023

Alexandru Rafila: ‘Acesta este motivul pentru care am vrea să folosim certificatul verde’

sursa foto: digi24

Alexandru Rafila a spus luni seară, la Antena 3, că se doreşte generarea unui document care să flexibilizeze modul de aplicare a certificatului verde pe baza unor indicatori măsurabili. “Suntem într-o situaţie de descreştere rapidă a numărului de cazuri şi de decese”, a anunţat el.

“Folosim certificatul verde ca să ajungem într-o situaţie epidemiologică rezonabilă care să nu ne mai pună în pericol spitalele şi să nu putem să tratăm oamenii şi să avem sute de decese pe zi. Acesta este motivul pentru care am vrea să folosim certificatul verde”, a spus deputatul Alexandru Rafila, luni seară, la Antena 3.

GRAFIC | Numărul morților de Covid-19 e mai mare în țările în care populația nu e vaccinată

“Avem şi o veste bună (…). Noi în momentul de faţă suntem într-o situaţie de descreştere rapidă a numărului de cazuri şi de decese. E clar că acest trend descendent va continua o perioadă de timp.

Trebuie să vedem cât de mult vor scădea cazurile şi cât de mult vor scădea decesele şi atunci probabil că în momentul în care nu vom avea mai avea această presiune mare care a existat în săptămânile anterioare cu sute de morţi în fiecare zi o să putem să generăm un document care să flexibilizeze modul de aplicare a acestui certificat pe baza unor indicatori măsurabili”, a adăugat Alexandru Rafila.

“În momentul de faţă discutăm doar despre certificatut verde şi atât, nu discutăm de momentul în care ar trebui introdus un astfel de certificat, cât timp durează şi când îl scoatem”, a mai spus el.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d