iulie 12, 2024

Virusolog român stabilit în SUA: Persoanele vaccinate cu doza booster, protejate în fața virusului

sursa foto: pixabay

Virusologul Cristian Apetrei demonstrează cu ajutorul unor statistici din Statele Unite ale Americii că persoanele vaccinate cu doza booster sunt mult mai bine protejate în fața virusului decât celelalte categorii, anunță Mediafax.

Profesorul de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, Cristian Apetrei, a analizat datele prezentate de autoritățile americane.

„În așteptarea meta-analizelor mult dorite. Rochelle Walensky, directorul CDC: în săptămâna de după Thanksgiving (28/11-4/12 2021) din fiecare 100.000 de cetățeni 9.7 dintre nevaccinați au murit că urmare a infecției cu SARS-CoV-2, 0.7 dintre vaccinații cu două doze au murit că urmare a infecției cu SARS-CoV-2 și 0.1 dintre subiecții cu booster au murit că urmare a infecției cu SARS-CoV-2”, a explicat Cristian Apetrei.

AVERTISMENT Cele trei semne care îți spun că ești infectat cu Omicron și nu cu Delta

Ca urmare, riscul de deces este semnificativ mai mare în cazul persoanelor nevaccinate.

„Asta înseamnă că reducerea riscului de mortalitate la persoanele cu booster este de 97 de ori față de nevaccinați”, a fost concluzia virusologului român.

De la începutul campaniei de vaccinare, 8.079.932 de persoane au fost imunizate cu o doză, iar 7.993.914 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 2.418.106 de persoane au făcut și doza a treia.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.