decembrie 6, 2023

Vești extraordinare: Pastila care nimicește COVID în doar câteva zile

sursa foto: pixabay

Vin date pozitive pentru o terapie anti-COVID dezvoltat de Novartis. Pastila reducere încărcătura virală în câteva zile. Novartis și Molecular Partners au declarat luni că au obținut date pozitive într-un studiu aflat în faza a doua pentru ensovibep (mp0420), un tratament antiviral pentru COVID-19. Novartis va plăti 150 de milioane de franci elvețieni (162,92 milioane de dolari) pentru a obține licența pentru ensovibep de la Molecular Partners, în așa fel încât să accelereze extinderea producției și să obțină autorizații la nivel mondial, a precizat grupul farmaceutic elvețian într-o declarație, citată de Reuters, scrie Mediafax.

Decizia vine după ce cele două companii au anunțat că au obținut date preliminare pozitive în urma unui studiu aflat în faza a doua pentru un tratament antiviral anti-COVID-19 care va fi de acum înainte dezvoltat și produs de Novartis. Molecular Partners a primit deja o plată inițială de 60 de milioane de franci. Tratamentul bazat pe DARP și-a atins obiectivul principal de reducere a încărcăturii virale pe parcursul a 8 zile într-un studiu efectuat la pacienții COVID-19 în stare acută.

Novartis va cere mai întâi aprobarea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA). „Tratamentul oferă o abordare diferită în tratarea COVID-19 prin intermediul unei singure molecule care poate angaja până la trei părți ale virusului SARS-CoV-2 simultan pentru a neutraliza virusul prin mecanisme multiple”, a precizat Molecular Partners.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d