septembrie 23, 2023

Vești bune pentru ieșeni! Lucrările de modernizare la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ‘Sf. Maria’, finalizate

pnl.ro

Consiliul Județean Iași a finalizat lucrările de reabilitare și modernizare la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

În acest sens, a fost organizat un eveniment prin care a fost inaugurat obiectivul de investiții „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei si a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice, relatează pnl.ro

Valoarea proiectului este de 138.824.310, 00 lei, inclusiv TVA

Valoarea finală a proiectului este de 138.824.310, 00 lei, inclusiv TVA, iar durata contractului de proiectare și execuție a fost de 48 de luni, respectiv mai 2019 – mai 2023.

Costel Alexe, Președintele CJ Iași: „Dacă ar fi să rezum acest proiect uriaș prin cele mai importante cifre, nu ar fi nici suma pe care Consiliul Județean, din fonduri europene și fonduri proprii a investit-o, nu ar fi nici cele 48 de luni în care s-a lucrat cu toate forțele la reabilitare, nu ar fi nici cele 652 de paturi cât este capacitatea spitalului. Ce este cel mai important sunt cei aproape 100.000 de copiii din întreaga regiune a Moldovei care ajung anual la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” și care pot fi tratați așa cum trebuie – într-un spital nou, modern, cu toate condițiile și aparatura necesară unui act medical de calitate”.

„Fiecare euro investit a meritat, fiecare zi lucrată a meritat, pentru ca acești 100.000 de copii să poată fi îngrijiți corespunzător, timpul și condițiile de tratament să fie îmbunătățite, iar atât ei, cât și părinții să nu aibă nicio altă grijă decât recuperarea cât mai rapidă”, a spus liberalul.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care, sub o formă sau alta, au contribuit la înfăptuirea acestui proiect, în toate etapele sale: de la concepere, la scrierea cererii de finanțare, obținerea fondurilor necesare, la proiectare și execuție. Fără un efort conjugat, fără munca în echipa a Consiliului Județean Iași, ADR Nord-Est, a reprezentanților spitalului, constructorului, diriginților de șantier, echipei de supervizare și tuturor celor care au pus umărul la dezvoltarea și implementarea proiectului, nu am fi reușit astăzi să avem un spital care practic este ca nou”, a menționat Președintele Consiliului Județean Iași.

Continuă investițiile la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”

De asemenea, în cadrul unui comunicat emis de CJ Iași se arată că investițiile la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” nu se opresc odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare.

Proiectul “Extindere și dotare Unitate Funcțională Regională de Urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași”, care a fost semnat în septembrie 2022, se apropie de finalizare și va fi încheiat în câteva luni. Această investiție în valoare de 34.671.507,39 lei are ca obiectiv extinderea noii Unități de Primiri Urgențe până la o suprafață de 2358 metri pătrați și dotarea acesteia cu echipamente medicale și mobilier medical modern conform standardelor europene.

Astfel, conform unor declarații făcute de Costel Alexe în luna februarie a acestui an, urmează să fie realizată „infrastructura medicală necesară pentru îngrijirea în cele mai bune condiții a celor peste 40.000 de copii din județ și din regiune care ajung anual la UPU”, întrega declarație putând fi regăsită aici.

Câteva date despre UPU de la spitalul „Sf. Maria”:

Clădirea va fi dispusă pe 3 niveluri și va cuprinde demisol, parter, etaj 1, cu acces helipunct.

Dotările medicale vor fi de ultimă generație, de la Computer Tomograf, la paturi de resuscitare, echipamente și instrumentar.

„Spitalul de Pediatrie va beneficia și de extinderea spațiilor medicale prin construirea unui nou corp de clădire, un proiect în valoare de 80 de milioane de euro. În această clădire va funcționa și viitorul Compartiment de diagnostic și tratament în patologia din Spectru Autism si ADHD, o noutate la nivel național”, a mai precizat Președinele CJ Iași.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: