februarie 22, 2024

Care este cea mai sănătoasă înghețată pe care o poți consuma în sezonul cald

sursa foto: pixabay

Nutriționiștii au dezvăluit care este cea mai sănătoasă înghețată pe care o poți consuma în sezonul cald. Este o opțiune răcoroasă, dar care are mai puține calorii datorită conținutului scăzut de zahăr. Descoperă în cele ce urmează cum poți alege cel mai potrivit desert răcoros de vara aceasta.

Sezonul cald este recunoscut pentru unul dintre cele mai îndrăgite deserturi. Înghețata se găsește la fiecare magazin sau tonetă din parcuri și este adorată de cei mici, dar și de cei mari. Pentru că este sezonul acestui desert savuros, nutriționiștii vin în ajutor cu câteva sfaturi pentru a face cea mai sănătoasă alegere pentru organismul tău.

Care este cea mai sănătoasă înghețată

Înghețata este un simbol al verii și este un desert adorat pretutindeni în lume. Cu toate acestea, puțini sunt conștienți de fapul că acest desert conține o mulțime de calorii. Deși nu pare, înghețata poate duce la acumularea kilogramelor în plus, mai ales dacă este consumată în exces.

Conform celor mai recente date ale Asociației Internaționale pentru Produsele Lactate din America, americanii mănâncă aproximativ 20 de kilograme de înghețată în fiecare an. Astfel, nutriționiștii încearcă să atenționeze cu privire la consumul acestui desert delicios.

Ei recomandă să consumi opțiuni fără lactate și cu un conținut cât mai scăzut de calorii. Pentru a afla care este cea mai sănătoasă înghețată din magazinul în care te afli, poți începe prin citirea etichetei de pe spate. Cea mai sănătoasă opțiune pe care o poți cumpără este cea care conține cele mai puține ingrediente, spun nutriționiștii.

Înghețata este un aliment simplu și ar trebui să conțină cât mai puține ingrediente pentru a fi considerată cu adevărat sănătoasă.

Descoperă mai multe și despre diferența dintre înghețată, gelato și sorbet. Ingredientele care ar trebui să se regăsească în înghețată sunt laptele, smântână, zahăr și aroma dată de fructele foloste.

Înghețata de ciocolată sănătoasă poate conține, de exemplu, smântână, lapte degresat, zahăr din trestie, gălbenușuri de ouă și cacao.

Cel mai bun mod de a alege înghetața sănătoasă este să optezi pentru magazinele locale, susțin specialiștii. Înghețata preparată în casă este, de cele mai multe ori, mai sănătoasă. Descoperă și tu cum poți prepara înghețata de lămâie chiar la tine acasă.

Cât de sănătoasă este înghețata pentru organismul tău

Înghețata are un conținut ridicat de zahăr și mulți nutriționiști consideră că aceasta ar trebui consumată cu măsură, în variante cît mai sănătoase. Cheia în ceea ce privește consumul de înghețată constă, la fel ca în cazul multor altor alimente, în moderație.

Înghețata ar trebui consumată ca desert, nu ca o gustare între mese. Recomandarea propusă la nivel național este ca americanii să-și limiteze aportul de zahăr adăugat. Aportul ar trebui limitat la mai puțin de 10 % din caloriile zilnice totale.

Asociația Americană a Inimii recomandă nu mai mult de 36 grame de zahăr adăugat pentru bărbați și 25 grame pentru femei. Zahărul ar trebui să fie o preocupare serioasă în special pentru cei care suferă din cauza bolilor cardiovasculare, diabet sau alte afecțiuni de sănătate care presupun limitarea acestuia. Înghețata trebuie consumată cu măsură.

Multe persoane au tendința să facă exces de consumul de înghețată, mai ales în sezonul cald. O alternativă mai sănătoasă este să consumi o băutură rece cu fructe proaspete, un smoothie sau un fruct ținut puțin la rece.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.