februarie 22, 2024

Vaccinații cu două doze vor fi considerați în continuare ca având schema completă

sursa foto: pixabay

Românii care sunt vaccinați cu două doze vor fi considerați în continuare ca fiind vaccinați cu schemă completă. Cei care fac doza a treia vor primi o adeverință, nu un certificat ca până acum.

Platforma de vaccinare va recunoaște imediat persoana care se poate vaccina cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului, a spus, luni seara, la Digi 24, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Cei care vor face doza a treia vor primi adeverință de vaccinare.

Ce au păţit 9 tineri care au fost puşi să facă sport înainte să doarmă

„Mâine (marți – n.r.), o persoană vaccinată cu două doze va fi în continuare considerată a fi cu schemă completă de vaccinare. Totuși, pentru cei care se vaccinează cu a treia doză – și le recomand tuturor să o facă – vor primi o adeverință de vaccinare, pentru că este un act medical. Această adeverință le va folosi la nivel personal”, a spus Baciu.

Acesta a precizat că sunt eligibili pentru doza a treia, în prezent, 1.140.000 români, care s-au vaccinat cu două doze Pfizer BioNTech sau Moderna. Cele 6 luni pentru persoanele vaccinate cu Astrazeneca s-ar împlini în jurul datei de 15 octombrie.

Potrivit lui Baciu, trecerea prin boală pentru persoanele vaccinate nu este o contraindicație pentru doza 3.

Baciu a mai spus că în prezent, în stoc, România are 3,4 milioane de vaccinuri ARN mesager. Se pot vaccina, în momentul de față, aproximativ 1,1 milioane de persoane cu cea de-a treia doză păstrând aceste criterii de 6 luni de zile.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.