iulie 12, 2024

Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar – Arseni” a deschis noua Unitate de Primiri Urgenţe

sursa foto: pixabay

Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar – Arseni” a deschis noua Unitate de Primiri Urgenţe, care deşi a fost finalizată în luna mai nu era încă utilizată din cauza absenţei avizului ISU, vineri fiind adus primul pacient.

Conform managerului unităţii sanitare, Andi Nodiţ, vineri la ora 8:00, Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar – Arseni” a deschis noua Unitate de Primiri Urgenţe.

El a precizat că, în faza finală de obţinere a autorizaţiei ISU, obiectivul îndeplineşte – conform constatărilor reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă – toate condiţiile necesare autorizării şi a fost pus în funcţiune pe propria răspundere a beneficiarului, în conformitate cu prevederile art. 57^1 din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Primul pacient adus de SMURD în noua UPU, la ora 08:07, a fost un bărbat, de 63 de ani, cu sangerare la picior.
Managerul Andi Nodiţ explica în 26 august pentru News.ro de ce este încă închisă noua secţie de primiri urgenţe vizitată de preşedintele Klaus Iohannis pe 27 mai anul acesta, de Ziua Internaţională a Medicinei de Urgenţă. Deşi autorităţile au spus public atunci că noua unitate de primiri urgenţe se va deschide în perioada imediat următoare, la final de august, aceasta avea încă lacătul pus, în pofida faptului că era dotată la standarde moderne. Managerul unităţii sanitare relata atunci că o parte din cablurile existente în construcţie, fabricate de o firmă din Polonia, nu au avut încă de la început certificat pentru rezistenţă la substanţe periculoase, ci numai pe cel de rezistenţă la foc. Firma din Polonia a trimis spre spital =actul care certifică rezistenţa la substanţe periculoase, act care a fost înaintat de spital către ISU, la acel moment urmând ca specialiştii să se pronunţe dacă acesta este bun sau nu. Acest certificat era ultimul act  necesar astfel încât spitalul să poată obţine autorizaţia ISU.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.