decembrie 4, 2023

Situație ciudată în Coreea de Sud: explozie a cazurilor COVID la persoane vaccinate

sursa foto: pixabay

Recordul de cazuri grave de COVID-19 raportate în ultimele zile în Coreea de Sud au plasat în alertă autorităţile, care au anunţat că vor scurta intervalul dintre vaccinări, astfel încât persoanele de sub 50 de ani să poată primi doza de supra-rapel mai repede, relatează miercuri EFE.

Agenţia pentru Prevenire şi Control al Bolilor Infecţioase (KDCA) a anunţat că de miercuri persoanele de peste 60 de ani vor putea primi doza de supra-rapel după patru luni (în loc de şase, ca până acum) de la cea de-a doua doză administrată, iar cei cu vârsta peste 50 de ani o vor putea primi după cinci luni.

Coreea de Sud a raportat miercuri 3.187 de infecţii noi, a doua cifră cea mai ridicată de la începerea pandemiei şi un record ca număr de persoane care prezintă simptome grave de COVID-19 (522), în principal în urma detectării de focare în centrele pentru vârstnici, au precizat responsabili ai guvernului.

Persoanele de peste 60 de ani reprezintă 82 % dintre aceste cazuri grave şi 97 % dintre decesele produse în ţară şi a căror rată este cea mai ridicată de a începerea pandemiei, cu 20 de decese zilnice în ultima săptămână.

Deşi 78,4 % din populaţie este vaccinată cu schema completă, în prima săptămână a lunii noiembrie 56 % din total noilor contagieri au fost depistate în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze.

Potrivit directorului Institutului Naţional de Sănătate (NIH), Kwon Jun-wook, efectul vaccinurilor “slăbeşte”, mai ales la cei vârstnici care au fost vaccinaţi în primele luni ale anului.

“Acest ritm al contagierilor este ceva la care ne aşteptam după activarea primului nivel de relaxare a restricţiilor”, a spus Kwon, referindu-se la anularea de la 1 noiembrie a unor măsuri precum închiderea restaurantelor şi a barurilor la ora 22:00.

Ministrul sănătăţii Son Young-rae s-a arătat totuşi încrezător că nu va fi necesar să se înăsprească restricţiile datorită nivelului înalt de vaccinare şi a noii strategii a guvernului de convieţuire cu virusul.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: