februarie 29, 2024

Serviciul public de sănătate din Marea Britanie, decorat de regina Elisabeta a II-a

sursa foto: digi24

Regina Elisabeta a II-a a acordat Serviciului Naţional de Sănătate (NHS), foarte solicitat de pandemia de COVID -19, Crucea lui George (George Cross), cea mai înaltă distincţie civilă din Regatul Unit, relatează AFP.

”Această decoraţie răsplăteşte tot personalul NHS, trecut şi prezent, în toate domeniile şi în cele patru naţiuni” ale Regatului Unit – Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord -, se arată într-un mesaj scris de regină.

”În mod colectiv, timp de mai bine de şapte decenii, ei au sprijinit populaţia ţării noastre cu curaj, compasiune şi dăruire, demonstrând nivelul înalt al serviciului public”, a adăugat ea.

Rezultate promițătoare: Vaccinul Johnson&Johnson asigură protecţie împotriva variantei Delta

Instituită în 1940, distincţia Crucea lui George recompensează eroismul şi actele de curaj în circumstanţe de pericol extrem.

La apogeul pandemiei din această iarnă, Serviciul Naţional de Sănătate a fost la un pas de colaps, într-una dintre cele mai afectate ţări din Europa, cu 128.000 de morţi.

Datorită ”devotamentului” şi sentimentului ”datoriei” personalului său, NHS ”a salvat nenumărate vieţi, iar Crucea lui George este simbolul recunoştinţei naţiunii”, a declarat, la rândul său, premierul britanic Boris Johnson, el însuşi grav afectat de coronavirus şi internat în spital la terapie intensivă în primăvara anului 2020.

Boris Johnson urmează să ţină luni o conferinţă de presă cu privire la ridicarea majorităţii ultimelor restricţii programată pentru 19 iulie în Anglia.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.