decembrie 6, 2023

Șeful Pfizer nu vede în dozele booster frecvente o soluție: ‘Sper să avem un vaccin anual anti-COVID’

sursa foto: pixabay

Directorul executiv Albert Bourla a declarat că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de rapel mai frecvente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Vaccinul COVID-19 de la Pfizer/BioNtech s-a dovedit a fi eficient împotriva bolii severe și a morții cauzate de varianta Omicron, puternic mutată, dar mai puțin eficient în prevenirea transmiterii, scrie Reuters.

Într-un interviu acordat N12 News, în Israel, Albert Bourla a fost întrebat dacă el consideră „un scenariu bun” ca dozele booster să fie administrate la fiecare patru – la cinci luni. „Ceea ce sper (este – n.r.) să avem un vaccin pe care trebuie să-l faceți o dată pe an”, spune CEO-ul Pfizer.

„O dată pe an este mai ușor să convingi oamenii să o facă (să se vaccineze – n.r.). Este mai ușor pentru oameni să-și amintească”, crede Bourla.

„Căutăm să vedem dacă putem crea un vaccin care să acopere Omicron și să nu uite celelalte de variante. Asta ar putea fi o soluție”, a mai spus Albert Bourla.

Bourla a afirmat că Pfizer ar putea fi gata să solicite aprobarea unui vaccin reproiectat pentru a lupta împotriva Omicron și să-l producă în masă, cel mai probabil din luna martie.

Citând trei studii, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din SUA au declarat vineri că o a treia doză de vaccin ARNm este cheia pentru combaterea Omicron, aceasta oferind o protecție de 90% împotriva spitalizării.

Un studiu preliminar publicat luni de Centrul Medical Sheba din Israel a constatat că o a patra doză crește anticorpii la niveluri chiar mai mari decât a treia, dar probabil că nu a fost suficient pentru a respinge Omicron. Cu toate acestea, un al doilea rapel a fost recomandat pentru grupurile de risc, a spus Sheba.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d