decembrie 4, 2023

Şeful Grupului de Vaccinuri Oxford: Atingerea imunităţii de turmă ‘nu este posibilă’

sursa foto: pixabay

Atingerea imunităţii de turmă „nu este posibilă” cu varianta actuală Delta a coronavirusului, a spus şeful Grupului de Vaccinuri Oxford. Dacă vaccinurile nu au oprit răspândirea virusului, înseamnă că „atingerea pragului pentru imunitatea generală a populaţiei” este „un mit”, spune acesta.

„Varianta Delta va infecta în continuare persoanele care au fost vaccinate. Şi asta înseamnă că oricine nu este încă vaccinat, la un moment dat va lua virusul… şi nu avem nimic care să oprească (complet) transmiterea respectivă”, a spus prof. Sir Andrew Pollard.

Deşi vaccinurile existente sunt foarte eficiente în prevenirea cazurilor grave de COVID-10 şi decesul, acestea nu împiedică o persoană complet vaccinată să fie infectată de virusul, potrivit The Guardian.

Șeful BioNTech, despre o eventuală adaptare a vaccinului împotriva actualelor variante: ‘Încă nu este cazul’

Conceptul de imunizare a populaţiei se bazează pe o mare majoritate care câştigă imunitate, fie prin vaccinare, fie prin infecţii anterioare, care, la rândul său, oferă protecţie indirectă împotriva bolilor infecţioase pentru cei nevaccinaţi şi cei care nu au fost niciodată infectaţi.

Datele dintr-un studiu recent efectuat de Imperial College London sugerează că persoanele complet vaccinate cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani au un risc cu 49% mai mic de a fi infectate în comparaţie cu persoanele nevaccinate.

Cercetările au indicat, de asemenea, că persoanele complet vaccinate au fost de aproximativ trei ori mai puţin susceptibile de a da rezultate pozitive după ce au intrat în contact cu cineva care a avut COVID-19.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: