mai 21, 2024

S-a modificat virusul HIV? Au apărut primele cazuri de transmitere prin tratamente faciale

sursa foto: pixabay

Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut „tratamente faciale” numite microneedling în New Mexico. CDC spune că incidentele de la un centru spa medical fără licență sunt primele cazuri documentate de transmitere a virusului printr-o procedură cosmetică cu ace.

Trei femei care au fost diagnosticate cu HIV după ce au făcut „proceduri faciale” la un spa medical fără licență din New Mexico sunt considerate a fi primele cazuri documentate de persoane care au luat virusul prin intermediul unei proceduri cosmetice care utilizează ace, au declarat oficiali federali din domeniul sănătății.

O investigație asupra clinicii din 2018 până în 2023 a arătat că aceasta aparent a reutilizat echipamente de unică folosință, relatează The Guardian.

Deși transmiterea HIV prin sânge contaminat prin injectare nesterilă este un risc bine cunoscut, raportul autorităților sanitare a precizat că aceasta este prima documentație a unor infecții probabile care implică servicii cosmetice.

Multe dintre tratamentele cosmetice populare sunt administrate cu ace, cum ar fi Botoxul pentru a atenua ridurile și substanțele de umplere pentru a umple buzele. Un „tratament facial” sau procedura de microneedling cu plasmă bogată în trombocite implică extragerea sângelui clientului, separarea componentelor sale și apoi folosirea unor ace mici pentru a injecta plasmă în față pentru a întineri pielea.

Tatuajele necesită, de asemenea, ace.

Departamentul de sănătate din New Mexico a început să investigheze spa-ul în vara anului 2018, după ce a fost notificat că o femeie în vârstă de 40 de ani a fost testată pozitiv pentru HIV, deși nu avea niciun factor de risc cunoscut. Femeia a spus că a fost expusă la ace prin procedura de la clinică în acea primăvară.

Spa-ul a fost închis în toamna anului 2018 după declanșarea anchetei, iar proprietarul a fost urmărit penal pentru practicarea medicinei fără licență.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.