iunie 21, 2024

Rafila: Avem peste 3.000 de paturi pentru pacienții din Ucraina

sursa foto: digi24

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, marți, că a identificat peste 3.100 de paturi pentru persoanele rănite care vin din Ucraina. El precizează că un număr mare de paturi sunt disponibile în județele de graniță cu Ucraina.

„Am inventariat lista spitalelor și a locurilor pentru fiecare specialitate în care ar putea să fie tratate persoanele rănite în Ucraina. Am identificat un număr de 3.152 de paturi disponibile”, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

El a prezentat și situația pe tipuri de specialități, printre care neurochirurgie 224, ORL 254, chirurgie oro-maxilo-facială 80.

Stomatologii români, tratamente gratuite refugiaților ucraineni

Ministrul Sănătății precizează că spitalele menționate vor trata pacienții din Ucraina, indiferent de statutul lor, că sunt persoane civile sau militare.

„Sistemul de sănătate public de sănătate din România este la dispoziția răniților din Ucraina. (…) Remarcați un număr mare de paturi alocate în județe care fac graniță cu Ucraina – Satu Mare 276, Maramureș – 141, Suceava – 101, Iași – 120, Vaslui – 256. Deci un număr mare de paturi în județele de graniță cu Ucraina și, bineînțeles, în centrele universitare, Bucureștiul având peste 570 de paturi alocate acestei categorii”, conchide Rafila.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.