iulie 8, 2024

Planta care distruge germenii și combate gripele și răcelile

sursa: pixabay

Usturoiul e cunoscut pentru acţiunea sa antibacteriană şi antifungică.

Un studiu despre usturoi arată că suplimentele alimentare care îl conţin sunt utile în combaterea semnelor gripei şi răcelii.

Usturoiul este cunoscut pentru capacitatea sa de a lupta împotriva infecțiilor, dar și pentru rolul său de a menține sub control tensiunea arterială.

Cei mai importanți sunt compușii sulfurici care se răspândesc în tot corpul odată ce au pătruns în sistemul digestiv și își exercită efectele biologice pe care le au. Unul dintre cei mai cunoscuți compuși sulfurici este alicina, pe care usturoiul îl eliberează de îndată ce a fost tocat, zdrobit sau mestecat.

Beneficiile sâmburilor de caise. Nu îi arunca!

Pe lângă acești compuși, usturoiul conține și minerale și vitamine, precum magneziu, seleniu și vitaminele C și B6.

Echinaceea, sub formă de ceai sau suplimente alimentare dă o mână de ajutor sistemului imunitar în lupta contra infecţiilor.

Pentru a apărea efectele este necesar să începem să luăm suplimentele imediat ce începem să ne simţim rău şi să continuăm timp de şapte-zece zile.

Unele studii relevă faptul că zincul ajută organismul să distrugă virusurile prin faptul că împiedică anumite proteine să fie utilizate de virus pentru a se reproduce.

Recomandarea este de a se lua suplimentul timp de cinci zile. FDA nu recomandă utilizarea picăturilor pentru nas cu zinc întrucât acestea afectează mirosul.

Studiile făcute până acum arată că un nivel de 200 de miligrame pe zi de vitamina C în organism îl apără de îmbolnăvire.

Însă nu este clar în ce măsură ajută vitamina C după instalarea simptomelor de gripă şi răceală.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.