Pasca, nelipsită de pe mesele românilor de Paște. Rețeta simplă recomandată de Chef Sorin Bontea
Nelipsită de pe mesele românilor în perioada Paștelui, pasca este, alături de cozonac, desertul cu care asociem marea sărbătoare și care ne umple casa de miresme. Se întâmplă însă, din păcate, ca în unele situații, în ciuda efortului depus de gospodine, preparatul să iasă fie prea uscat, fie necopt suficient.
Este un aspect care depinde, în mare parte, de temperatură și timpul de coacere (pe lângă compoziție).
Rețetele după care se prepară pasca sunt diverse, unele având și avantajul că sunt rapide. Indiferent dacă optăm pentru varianta clasică sau pentru cea ușor de preparat, rezultatul poate fi dezamăgitor dacă pasca nu este coaptă la temperatura ideală: 180-200 de grade Celsius, pentru o perioada de 30-45 de minute.
Rețeta pentru pască recomandată de Chef Sorin Bontea
Iată și o rețetă care se poate pregăti rapid și pe care o puteți încerca acasă:
„Am aici o pască fără aluat sau puteți să îi spuneți și cheescake românesc. Pentru această rețetă, am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Nu este o rețetă complicată”, a spus Chef Sorin Bontea pe YouTube.
Ingrediente:
700 g brânză de vaci,
400 g smântână,
4 ouă,
O lămâie,
100 g griș,
50 g făină,
250 g zahăr,
2 buc. zahăr vanilat,
2 esență de vanilie,
200 g stafide,
80 g unt.