februarie 29, 2024

Octavian Jurma s-a dezlănțuit: ‘Infectarea în masă este o strategie efectiv dementă’

sursa foto: pixabay

Medicul Octavian Jurma consideră că în ceea ce-i privește pe copii, consecințele expunerii unei generații la o boală multisistemică sunt incalculabile. Acum se poate face ceva, peste 10 ani degeaba îi mai pedepsim pe vinovați, mai spune Jurma.

Specialistul critică măsurile luate de autorități înainte de valul cinci al pandemiei.

„Infectarea în masă este o strategie efectiv dementă. Asta e tot ce pot să spun… Consecințele se văd în spitale, unde viteză de creștere a internărilor de COVID-19 în rândul minorilor s-a dublat față de săptămâna trecută ajungând la 123% de la 69%. Azi am avut 286 copii internați în spitale pentru COVID-19 aprope triplu față de duminica trecută (când erau 108) și peste valoarea prognozată pentru duminică viitoare”, a explicat Octavian Jurma.

Săptămâna viitoare vom asista și la debutul valului de internări la ATI care se vede deja atât la adulți cât și la copii, mai arată Jurma. Iar efectele s-ar putea simți pe termen lung, adaugă el

„Din fericire nu moartea este principalul risc pentru copii care se infectează cu Omicron. Consecințele expunerii unei întregi generații de minori la o boală multisistemică cu valențe cronice de sindrom imunodeficitar și neuroinflamator sunt însă incalculabile. Acum trebuie să vorbim, pentru că acum se poate face ceva. Peste 10 ani degeaba îi mai pedepsim pe cei care au nenorocit zeci de mii de români”, a precizat Octavian Jurma.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.