februarie 22, 2024

O nouă tulpină COVID, descoperită în SUA: Cât este de periculoasă

sursa foto: pixabay

Un studiu efectuat de specialiști de la Universitatea din Washington și publicat în prestigioasa revistă Science sugerează că varianta Epsilon a coronavirusului, depistată prima dată în Statele Unite, e rezistentă la anticorpi, fie că aceștia au fost dobândiți după trecerea prin boală sau ca urmare a administrării unui vaccin de tip ARN mesager.

Această variantă de SARS-CoV-2 a fost descoperită anul trecut în Statele Unite, iar recent Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a clasificat-o drept una „de interes”.

Descoperire uluitoare a cercetătorilor: combinația Pfizer-AstraZeneca generează o reacție imunitară puternică

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au analizat 57 de probe ale infecţiilor cu Epsilon. Ei au preluat plasma de la 33 de persoane vaccinate cu două doze de Pfizer, 15 persoane vaccinate cu două doze de Moderna şi de la alte 9 persoane care au trecut prin boală.

În urma analizelor, ei au constatat că varianta Epsilon e rezistentă atât la anticorpii produşi de vaccinurile de tip ARN mesager, cât şi la cei produşi ca urmare a trecerii prin boală. Trei mutaţii care fac varianta Epsilon mult mai rezistentă la anticorpii care se află pe proteina Spike, cea de care virusul se foloseşte pentru a intra în celulele din corp.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.