decembrie 6, 2023

Medicii de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara ies în stradă să explice beneficiile vaccinării

sursa foto: pixabay

Mai mulți medici rezidenți de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara au anunțat miercuri că vor ieși pe stradă, vor merge din ușă în ușă, pentru a le explica oamenilor de ce este necesar să se vaccineze.

„Atunci când vezi secțiile de Terapie Intensivă pline cu pacienți a căror viață atârnă de un fir de păr, din cauză că refuză vaccinul sau nu cred că boala există, atunci când secțiile roșii sunt pline de pacienți cu forme medii sau grave de COVID care pur și simplu ar face orice pentru a putea respira fără a fi conectați la un aparat, pentru că acolo am ajuns, te întrebi: De ce? De ce oamenii nu vor să se vaccineze? De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români? Și, în acel moment, îți dai seama că poate nu ai făcut destul. Că poate orele, și zilele, și nopțile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns. Ai facut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia. Dacă cei pe care îi tratăm astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înțeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte masca și să se ferească, nu am fi ajuns în situația asta”, spun medicii de la Spitalul Victor Babeș într-o postare pe Facebook.

OMS aşteaptă cu nerăbdare a doua generaţie de vaccinuri

Conform acestora, câțiva medici rezidenți de ATI vor merge din casă în casă, din bloc în bloc sau pur și simplu pe stradă să le explice oamenilor, față în față, de ce este necesară vaccinarea.

„Vom sta de vorbă cu timișorenii, le vom împărtași din experiența noastră din spital și le vom arăta care sunt beneficiile vaccinării, riscurile, posibilele efecte adverse”, au transmis medicii.

Potrivit acestora, campania de informare va începe joi. Ei speră să ajungă în cât mai multe zone din oraș și să-i convingă pe oameni „că este esențial să se vaccineze și să nu plece urechea la dezinformările practicate de antivacciniști, în special în mediul online”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d